Samurai Jack
Penspinner
Општа хемија ако учиш нема потреба да се плашиш, ептен е лесна и не бара никаква математика, во нејзе имаш само собирање, одземање, делење и множење, но ако навлегувате во органска и аналитичка, тогаш тие треба да се учат уште од почеток без запоставување, органската хемија се учи логички и исто така е слаба со математика, додека пак аналитичката си бара пресметки скоро во секој случај, а таму главно правило е заменувањето, али не е којзнае која математика, основна е, како и да е ќе ги совладаш ако барем малку седнеш да учиш.
За физика не знам многу да ти кажам, ја имав во основно и средно али тоа што го учевме беше ептен лесно а и плус ни се погоди професорката, така да немаше многу математики таму, но во секое школо е различно, како и да е нема потреба од паника.
За физика не знам многу да ти кажам, ја имав во основно и средно али тоа што го учевме беше ептен лесно а и плус ни се погоди професорката, така да немаше многу математики таму, но во секое школо е различно, како и да е нема потреба од паника.

Многу работи зависат од наставникот според мене. Еве пример мене наставникот по Физика ми беше комшија и имав протекции.
Беше стар, пред пензија, ама ете мала среќа беше класен на еден од другите 2 класа во генерацијата. 90% од женските имаа протекции, а машките за него беа "свински магариња". Што е тоа појма неам, ама небитно. Јас на пример Хемија во 7мо немав големи проблеми, ама во 8мо ај што учев 10 пати повеќе од тие што имаа 5ки, на 10ти Јуни кога останатите од генерацијата чукаа со тапаните на школското игралиште (јебига, полуматуските станаа свадби кај нас
) јас бев на час со уште 2-3 деца да одговараме за 5ка. После и ебав мамата на книгата.