Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не, не, мора да поминеме по редот. Тоа за држави со 2 снимени филма, ко Сан Марино имавме 1 недела, а не па за Молдавија.Дај друго дете, овие филмови самите актери што имаат учествувано во нив ги немаат гледано
Тука се надевавме дека ќе забораиш на темава таму негде до есен.Овде секако немаше некој огромен интерес за да чекаме до септември.
Не, ама дека пишавте некаде до септември да сме паузирале се, се ставив на стенд бај, освен Клубот. Ама не гледам зошто тука би паузирале толку долго, затоа, let's play!Тука се надевавме дека ќе забораиш на темава таму негде до есен.![]()
Miracle in Cell No. 7 (2019)
Yedinci Kogustaki Mucize
![]()
Мехмед Којунчи, Мемо, е ментално ретардиран лик кој живее со својата малолетна ќерка и нејзината баба. Откако ќерката на еден генерал несреќно ќе загине а Мемо ќе се најде на местото на злосторството, тој ќе биде испратен во затвор без шанса да се брани и да ја каже својата вистина.
Филм полн со неправда првенствено, доста емотивна приказна за односот на таткото и ќерката. Ме потсети на Јас сум Сем со Шон Пен, со таа разлика што таму Сем имаше со кого да се консултира и кој да се бори за него цело време, тука Мемо беше оставен сам на себе, со својата појава да натера таков систем (Турција 80тите) и цел блок затвореници да застанат на негова страна. Многу емотивен филм стварно, ме изненади. Одлична глума од главниот актер кој ми е познат од негде, ништо чудно да сум го сретнал на Канал 5 или Сител, истотака и девојчето беше срцка.
Римејк е ова на корејски филм, мада познавајќи ги корејците и нивната `драматичност` не верувам дека е поемотивен од турскиов.
За оценката се мислев измеѓу 8.5 и 9 ама нека биде 9ка поради тоа што не ме остави да трепнам а веќе 2-3 месеци уназад сериозно се мачам со самиот себе да изгледам филм без да се откажам, заспијам или да ми скурчи од досада.
9ка.
Идам на одмор ноќеска, следната земја нека биде некоја тапа дај боже.
Истотака и у клубот нема да го испоштувам на време предлогот.
учителкава медови![]()
![]()
![]()
Deniz Baysal Yurtcu (@denizbaysal_) • Instagram photos and videos
6M Followers, 369 Following, 150 Posts - See Instagram photos and videos from Deniz Baysal Yurtcu (@denizbaysal_)www.instagram.com