Факултет за информатика

• Креатор на темата Креатор на темата vardar98
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
14 јули 2017
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво сакам да се запишам на некој факултет во врска со информатика, па ме интерира со здобиена диблома инжинер по информатика , кои работни места ми се отвараат.

Здраво сакам да се запишам на некој факултет во врска со информатика, па ме интерира со здобиена диблома инжинер по информатика , кои работни места ми се отвараат.
Никoи, освен во јавни претпријатија, на други места не ти треба диплома.

Никoи, освен во јавни претпријатија, на други места не ти треба диплома.

Не знам баш... Јес да е кодирањето занает ама огласите се 70 - 30 во корист на фирми кои бараат диплома така да..

Не знам баш... Јес да е кодирањето занает ама огласите се 70 - 30 во корист на фирми кои бараат диплома така да..
Плати си курс во Александриа/Семос ке ти вреди 1000% повеќе од било кој ИТ факс во МК. Од било кој факс во МК ке излезеш речиси бос со знаење. Ако сакаш вистински да научиш тогаш курс + тестирање работа по дома.

Плати си курс во Александриа/Семос ке ти вреди 1000% повеќе од било кој ИТ факс во МК.

Исто не се согласувам. Може ќе ти вреди во МК во смисол за побрзо вработување наместо 4 години учење на факс ама дефинитивно факс се исплаќа многу повеќе на крај.

Плати си курс во Александриа/Семос ке ти вреди 1000% повеќе од било кој ИТ факс во МК. Од било кој факс во МК ке излезеш речиси бос со знаење. Ако сакаш вистински да научиш тогаш курс + тестирање работа по дома.

Курсеви во Семос/Сивус препорачувам за надополнување на знаење/специјализација во одредена технологија после завршен факултет за информатика или пак за преквалификација во случај на завршен друг факултет и желба за менување на професија. Како некој кај кого важи вториот случај можам да кажам дека ми е криво што не сум студирал информатика, заради одредени дупки во знаење, како и заради недостатокот на диплома, која на повеќето места преферираат да ја имаш.

Дечкото е млад, допрво сега се запишува на факултет и топло препорачувам да запише информатички науки. И секако да не чека целото знаење да му дојде од факултет, бидејќи од таму може да ги добие само основите, а со тоа не може да биде спремен за работа. На интернет има безброј места каде што може бесплатно да се добие практично знаење, а доколку е спремен да плати, секако тука се и курсевите во гореспоменатите едукативни центри.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom