F1 Renault фанови

• Креатор на темата Креатор на темата DuFFy
  • Време на започнување Време на започнување
Нелсон е глуп бе.... И ке видите дека нема ништо повеќе да покажи од тоа “среќно“ второ место во германија. Незнам зошто, ама мислам дека неговата кариера во ф1 ке заврши сезонава со отказ од рено.

Pa bas i ne bi se soglasil so tebe vo otkazot na Piquet. Vo generalniot plasman toj ima samo 5 boda pomalce vo odnos na klubskiot mu kolega Alonso, sto za eden debitant e golem uspeh uste vo negovata prva sezona. Zgora na toa Nelsinho veke ima eden podium, za razlika od Alonso koj moze da se pofali samo so dve cetvrti mesta vo Avstralija (koga samo 7 vozaci ja zavrsija trkata) i vo Ungarija, a od druga strana spored site e daaaaleku bolji (nesto u sto ne bi se slozil) i plus Svetski Sampion od pred dve godini. Taka da ja bi se kladel deka na krajot na ovaa sezona (ionaka razocaruvacka za Renault) Nelsinho ke ima vise bodovi proknizeno na svoeto konto, vo odnos na Alonso ... !!!* :wink:

Браво за Renault сега ја видов темава нивни Фан сум уствари на Алонсо де каква победа денеска !

Честитки до целиот тим на Рено денес за првата победа годинава, а посебно и до Алонсо кој беше решен да се спротистави на несреќата што го снајде во квали. и покажа гооооооолем карактер денес. Штета што Пике се исчука, пошто и тој лесно можеше да влезе во трката за бодови. Сепак, ако не се удреше Пике и не излезеше СЦ, Алонсо немаше да биде прв, тоа беше пресудно за денешниот победник ... :wink:

Одлични квали. за Алонсо кој утре ќе стартува како четврти. Но Пике ја утна работата и се најде само на 12та позиција. Алонсо инаку утре ќе има и те како тешка задача, пошто веднаш зад него се најде Маса од Ферари кој е вториот претендент за титулата и заостанува 7 бода во однос на водечкиот Хамилтон, така да Бразилецот нема да биде мнооогу трпелив со Алонсо и уште на стартот ќе го нападне. Овде на испит ќе бидат ставени квалитетите на Шпанецот ... :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom