Електрична гитара наместо појачало, програма на лаптоп

• Креатор на темата Креатор на темата sg550
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
3 октомври 2013
Мислења
16
Поени од реакции
1
Dali nekoj znae kako moze da instaliram nekoja programa free koja bi mi sluzela mesto pojacalo za elektricna gitara.. ako znae nekoj da mi kazi kako dali e komplicirano i dali e kvalitetno do negden fala.. poz

Guitar rig, Ampli-tube и многу други слични на нив.

Dali nekoj znae kako moze da instaliram nekoja programa free koja bi mi sluzela mesto pojacalo za elektricna gitara.. ako znae nekoj da mi kazi kako dali e komplicirano i dali e kvalitetno do negden fala.. poz

Брзо потсобери пари и земи појачало аман, кај све отиде на нет и у пизду материн бар музиката што ја свириш осети ја како што треба, не мора и тоа компјутерски да иде.
Имаш до кај 100тина евра појачала од 20-25 вати за по дома ќе ти вршат супер работа, малце сум се оддалечил од оваа тематика бар пред 4-5 години толку беа цените, не верувам многу да се сменило.
После кога ќе подсобереш пари ќе си земеш и педала за дисторзија зашто обично дисторзијата од овие помали појачала е шит.
Друго е кога ќе те кочи/дупи компјутерот, а друго е кога ќе осетиш како вибрира подот, се тресат прозорците и комшиите те пцујат што им го реметиш мирот :)
Се занесов малце, али само ти давам совет за добар филинг :)

Не можеш симулирано појачало, можеш симулирани процесори (дисторзии, бои...) мада у принцип се срање или ептен ако сакаш ко Пет Метини да експериментираш

Не можеш симулирано појачало, можеш симулирани процесори (дисторзии, бои...) мада у принцип се срање или ептен ако сакаш ко Пет Метини да експериментираш

Guitar rig има и појачала и предпојачала. Пример еден сет педали на различни појачала звучи различно, само што ти треба добро озвучување и добра звучна картица за да ги осетиш убаво разликите.

Guitar rig има и појачала и предпојачала. Пример еден сет педали на различни појачала звучи различно, само што ти треба добро озвучување и добра звучна картица за да ги осетиш убаво разликите.

Mozes li da mi kazis kako se siminja od kade programata guitar rig podetalno ,i dali treba nesto specificno da se instaliruva ili e ednostavno,posto jas simnuvav i ne mi gi dava site fajlovi od programata samo 2 mi pokazuva nesto i nemozam da ja instaliram . Odnapred fala.

Mozes li da mi kazis kako se siminja od kade programata guitar rig podetalno ,i dali treba nesto specificno da se instaliruva ili e ednostavno,posto jas simnuvav i ne mi gi dava site fajlovi od programata samo 2 mi pokazuva nesto i nemozam da ja instaliram . Odnapred fala.

Јас не знам што си симнал ти, ама на piratebay пребарај Guitar rig и имаш торенти колку сакаш. Инсталирај си програмата, инталирај ASIO4ALL драјвер и пробувај.

Гитар риг ми се чини идеше со хардвер. Ако не смениле нешто

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom