Екстра брз монитор

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
deXterche напиша:
Јас пробав на CRT и исто се размачкуваат буквите малце. До Screen Saver-oт е.

OK и јас така мислев зашто вака немам приметено да има некое мачкање

Bubreg напиша:
Гледав за мониторов на Inbox на Телма, го фалеа дека бил добар, брз или што ти знам, ама еве krusha03 вика дека не биле реални 2ms. Јас имам LCD TFT Samsung SyncMaster 930BF со 4ms, и сум презадоволен. Глеам нон-стоп филмови, игри како што се Doom3, F.E.A.R., Need For Speed Most Wanted, Call Of Duty 2 и не сум имал никаков проблем до сега. Го земав од Neocom околу 420 евра, а сега сигурно е поефтин :) Ако некој реши да купува тфт монитор, нека размисли за овој, мислам дека нема да зажали.

Еве слика:

B0009Z1ALO.03.LZZZZZZZ.jpg

Еве некое линкче, а има и тест за него:
http://www.techtastic.ca/reviews5/930bf.html
Дефинитивно нема да се покае :icon_lol::icon_lol:

krusha03, да не знаеш некое програмче за тестирање на брзината на мониторот, и тие од томсхардвер сигурно некако тестирале :)

Програм за тестирање на каснење на мониторот не постои, како и никој друг тест за слика, острина, бои или правилна геометрија. Некој може да го спомне NokiaTestmonitor или така некако се викаше, но тој не тестира ништо туку на пример ти покажува мрежа од квадрати и ти си го местиш мониторот или гледаш каде има изобличување. Истотака и тестот со боите зашто графичката си ја праќа информацијата за каква да биде бојата или сликата до мониторот, а сега тој како ќе ја прикаже тоа е друга приказна, затоа ти си местиш контраст, оштрина и боите на тебе како ти одговара. Така е и со каснењето, софтвер не може да го измери без надворешен сензор т.е. некој фототранзистор или друга сонда која светлината ја претвара во напон и нормално осцилоскоп на кој ќе се покажува тој напон. Еве ти линк за подетално како tomshardware ги тестираат мониторите http://www.denguru.com/2005/11/10/the_secret_sauces_of_thg/page5.html

btw тие 2ms се gray2gray така да може само да кажам мачкање очи!
Мој совет за оние што играат FPS (посебно Quake) и работат графика да почекаат уште некое време.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom