Две SIM картици во еден мобилен

• Креатор на темата Креатор на темата redguy666
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
18 јули 2006
Мислења
34
Поени од реакции
0
Веб-сајт
www.theredguy.com
Сакам да пробам да користам две картици во еден мобилен телефон, па ме интересира дали знаеш какви се SIM картиците на нашиве оператори (дали COMP128v1 или COMP128v2)?

ни еден од нашите оператори не користи 128ца картичка - аке тоа тоа што го мислиш, оти сеуште немаме воведено 3г. Кај нас сеуште се користат 64к па дури и кај повеќето луѓе и 32к ке се најде.

Тоа COMP128V1 или V2 е алгоритамот кој се користи за кодирање на KI клучот.

Незнам ни јас точно што им значи тоа, но знам дека доколку вредноста на KI се покажува како (00) (00) (00)... тогаш се работи за COMP128V2 и неможе да се користат повеќе броеви во една SIM картица.

па купи си сим кард - ридер и прочитај ја :)

тоа 128v1/v2 е 128к картичка, - картички со поголема меморија и наменети се за 3г :)

Тоа и планирам да направам, затоа прашував дали ќе ги прочита.

Чим се 64ки кај нас, ваљда не би требало да имаат COMP128V2, значи не би требало да прават проблеми.

Во секој случај, фала на одговорите.

Dve sim kartici vo eden telefon toa e sovrsena rabota samo neznam zosto jakite marki kako Nokia SE ne izvadat takov model

Dve sim kartici vo eden telefon toa e sovrsena rabota samo neznam zosto jakite marki kako Nokia SE ne izvadat takov model
јаките марки како Нокиа, Сониериксон, моторла, самсунг - се против тоа. Баш пред некоја недела имаше петиција на еден форум отворена од супортерите на Нокиа и Самсунг. Се слушаа муабети дека сониериксон извадил телефон со две картички - ама не испадна сепак така.

јаките марки како Нокиа, Сониериксон, моторла, самсунг - се против тоа. Баш пред некоја недела имаше петиција на еден форум отворена од супортерите на Нокиа и Самсунг. Се слушаа муабети дека сониериксон извадил телефон со две картички - ама не испадна сепак така.
Зашто против?
За да продаваат повеќе телефони наместо сите да купат по еден со 2 сима? или друго нешто е?

Зашто против?
За да продаваат повеќе телефони наместо сите да купат по еден со 2 сима? или друго нешто е?
незнам прашај ги, ама било против нивните стандарди за воведување на мобилна технолигија и бла..бла.. толку барем прочитав.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom