„Дувански картел“

• Креатор на темата Креатор на темата vancevtodor
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Intervjuto na Ratko Knežević koe gi potresuva Italija, Shvajcarija, Crna Gora, Srbija, Hrvatska......Knežević spomenuva i lica od Makedonija .....

......Šta znate o nekadašnjoj Pukanićevoj ugroženosti - od koga je dobijao prijetnje i da li imate saznanja ili dokaze ko je naručio njegovo ubistvo?
- O Pukanovićevoj ugroženosti sve je on, nažalost, rekao sam u razgovoru sa Šelzijem, koji je objavljen. Svoju je “ ugroženost” smrću “dokazao”. To što je radio, pisao, i pričao sa Šelzijem, to ga je i ubilo. U mojoj percepciji stvari, ja, osobno, nemam više sumnji u to, on je poginuo kao žrtva svog zanata, svog pera, svoje hrabrosti i hrabrosti njegovih novinara. Njegov je život bila “hronika najavljene smrti” od kada je zaustavio svojim pisanjem najjaču mafijašku organizaciju na Balkanu u 20 stoljeću. Da nije bilo njega, siguran sam, danas bi “duvanski kartel’ vladao ne samo Crnom Gorom, već i Srbijom i Hrvatskom. Pogledajte samo trag novca koji vodi prema pokušajima kontrole i preuzimanja medija, te njihovoj distribuciji u regionu, čija je svojevrstna “žrtva” bila i vaša novina. Obratite pažnju na nedavnu izjavu samog Subotića, u njemu naklonjenim novinama u Zagrebu, kako je dao 10 miliona eura svojevremeno Demokratskoj stranci u Beogradu. Na pokušaj da Subotićev savjetnik Srđan Kerim postane predsjednik Makedonije, što Gruevski nije dopustio.

http://www.cafe.ba/vijesti/21751_Kn...-u-Podgorici-zasjedati-uzi-kabinet-smrti.html

Poslanik Martinović rekao je da SRS daje sugestiju Ministarstvu pravde i nadležnim državnim organima da Sretenu Jociću, zvanom Joca Amsterdam, daju status zaštićenog svjedoka, odnosno svjedoka saradnika da bi na taj način progovorio o tokovima novca na Balkanu od ranih 90-ih godina pa do danas.

- O tome kakve su veze političara iz raznih država bivše SFRJ, ko je trgovao narkoticima, ko je trgovao bijelim robljem, ko je trgovao duvanom i kako je moguće da je orgomna većina građana Srbije, ali i drugih republika bivše Jugoslavije moralno, odnosno, materijalno propala, ostala bez posla, a pojedinci su došli do enormnog bogatstva.

http://www.biznis.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=78345&Itemid=2

Na 18-06-09, vo 21:08 go postirav sledniot post:

"Rabotata za koja posochiv e mnogu poseriozna i e daleku od lichen amozitet ili "merenje" i delenje medji. Vo momentov nema da pishuvam shto e sushtinata no kon krajot na Juli pochetokot na Avgust ke ja vratam temava i togash ke zboruvame dokraj , ke imate moznost da osoznaete mnogu a togash i mnogu maski ke padnat. "

Posle postov citiran pogore: http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=40587 forumot politika beshe zatvoren.

Na 18-06-09, vo 23:43
Кај отиде подфорумот Политика и вести?
Го нема на главната страна, но функционира ако си имал tab отворено претходно во тој подфорум.

Odgovor:na 18-06-09, vo 23:57

Инаку, од вечерва и официјално им велиме збогум на подфорумите за политика и историја.

Dali e vo prashanje koincidencija neznam.
Zaradi pogore postiranite sluchuvanja a zaradi moeto vetuvanje dadeno togash: "no kon krajot na Juli pochetokot na Avgust ke ja vratam temava i togash ke zboruvame dokraj" .... Bidejki forumov politika poveke ne egzistira, dali ke dozvolish(ti Mistichen i administratorite) da go isterame dokraj zapochnatoto togash.

Trebashe da istraesh ushte malku so podforumot Politika. No i za ova dosega imas od mene iskreni chestitki, si dal golem pridones za otvoranje na mnogu tabu temi.
ps. so Misirkov ke gi sredime "smetkite" no da ti pojasnam, tie ne se lichni i zatoa ke bidat javno sreduvani. Jas za lichni nedorazbiranja nikogash ne baram pomosh.

Певац... :)
кај си бе певац?

Да не те згази некој ратрак на поминуење у Канада бе бате...:vozbud:
и една секира у тил гратис. :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom