DUAL /WAN сo Linksys рутер!

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Cisto me interesira dali nekoj uspeal da napravi dual wan konekcija so Linksys router da receme preku PPPOE ADSL i Kabelski i da mi kaze kakvi se performansite ili nekoja skripta vo linux.

Muchos gracias:vozbud:

Ljupco Meljata

Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Пет PC преку Linksys na ADSL и добро е .
Ne mislev na edna ADSL konekcija tuku so VLAN da napravis povekje internet konekcii od povekje provajderi .Malce teska rabota ama mislam deka moze.

Ako nekoj eksperimentiral so DD_WRT ne ke e loso da spodeli mislenje.

Pozdrav .

Fala za sekoja informacija......

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Калипсо прашањето е дали некој турил 5 компјутери на 2 конекции на интернет (колку што разбрав). Јас до сега не сум имал можност за 2 конекции, најмногу на 1 конекција со Линксис сум имал 4 компјутери (врзани безжично) и се било супер. А имате инфо каде би се вклучиле конекциите? Пошто на рутер/свич има само еден влез за интернет или backbone за мрежа. Или има и свичеви/рутери со по 2 влеза за конекција?

Ljupco Meljata

Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Калипсо прашањето е дали некој турил 5 компјутери на 2 конекции на интернет (колку што разбрав). Јас до сега не сум имал можност за 2 конекции, најмногу на 1 конекција со Линксис сум имал 4 компјутери (врзани безжично) и се било супер. А имате инфо каде би се вклучиле конекциите? Пошто на рутер/свич има само еден влез за интернет или backbone за мрежа. Или има и свичеви/рутери со по 2 влеза за конекција?

Da ako imas Linksys ruter mozes da gi iskoristis lan portovite za wan konekcii i prakticno da dobies povekje konekcii!So dd-wrt.

No toa nema da ja duplira brzinata samo ke ja rastereti ednata Internet konekcija.

:nesvest:

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
Е многу сте значит леле .....

Имат рутери со 2 WAN порта !!!! И му закачвиш 2 адсл линии и после то поврзвиш компјутери пример 5 !!! И после рутерот си делит интернет ова она ..... пример ак се сите 5 закачени едната линија на 2 компјутери ке му ја дајт а втората линија на 3 те компјутер

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Треба таков рутер да имаш, барав кога имав и МТнет АДСЛ и ОнетWADSL да најдам нешто ефтино, ама нема во Македонија, а на интернет гледам се некаде 200$.

Инаку има некое софтверско решение ако ги приклучиш двата интернети во Lynksys рутерот и да ги комбинира софтверот за да добиеш дупла линија, ама тие се застарени и не ги одржуваат повеќе, еден беше Midpoint.

Инаку клучен збор за на гоогле е 'connection teaming'

Kajgana Shop

На врв Bottom