Другарство

• Креатор на темата Креатор на темата Incule
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 јануари 2015
Мислења
1.151
Поени од реакции
512
Добро вечер епа вака...имам другарка на која се и смета и сите мој другарки и сметаат и сите ги оговара,се скаравме зошто не сум ја викала а ја секаде ја викам со мене,зошто сака да ме одалечи од мојте другарки,она ги мрази сите мои другарки и другари и ми вика зашто не ме викнавте на водно а ја и кажав дека спие до касно,што е вистина и она се налути почна да ме вреѓа и почна да збори лошо за мојте другарки ми вика зашто ги бранам,да сум зборела лошо за нив,прашањето ми е дали да продолжам да ја дружам,да не е љубоморна,дали да и дадам шанса?? и дали сте имале ваква другарка што сака да ве одалечи од другите??

Каква корист такви негативни особи да имаш у живот?
Батали ја скроз.

Не се пронаоѓа во тоа друштво а сака да се дружи со тебе.

Енергетски вампири. Што подалеку од нив.

Јас лично имам другар што е често неодговорен, кога он е за нешто крив другите му се криви, демек не бил само он, но далеку е од тоа дека ги вреѓа другите или сака да направи кавга помеѓу другарите. Во суштина во секое друштво има по некој кој од што е неодговорен другите му се криви, но такво нешто како твојата другарка постојано да навредува и да сака да направи разделби во друштвото, не.

Најпрво види случајно таа да не била твоја стара другарка со која си поминувало многу убаво и долго време, па отпосле кога дошле новите другари она да почнала така да се однесува. Посебно ако ти си почнала повеќе да се дружиш со нив отколку со неа. Можеби и е страв дека они те оддалечуваат од неа и дека можеби ќе ти изгуби, па ќе нема друштво. Отворено разговарај со неа на оваа тема, но ако она без никаква причина тоа го прави и се другите и се криви, најдобро кажи и дека сакаш одреден период да не се гледате и да размислите за вашето другарство.

Добро вечер епа вака...имам другарка на која се и смета и сите мој другарки и сметаат и сите ги оговара,се скаравме зошто не сум ја викала а ја секаде ја викам со мене,зошто сака да ме одалечи од мојте другарки,она ги мрази сите мои другарки и другари и ми вика зашто не ме викнавте на водно а ја и кажав дека спие до касно,што е вистина и она се налути почна да ме вреѓа и почна да збори лошо за мојте другарки ми вика зашто ги бранам,да сум зборела лошо за нив,прашањето ми е дали да продолжам да ја дружам,да не е љубоморна,дали да и дадам шанса?? и дали сте имале ваква другарка што сака да ве одалечи од другите??
без врска замарање со небитни личности у животот.
не гледам причина за продолжување на дружбата пошо очигледно само ствара негативна енергија.
љубоморна е, исто и несигурна у себе, не знае што сака уште.
сум имал вакво искуство, сум ги прекинал сите контакти, животот станува многу поубав, верувај.

Едноставно е, кажи и ако сака да продолжи да се дружите нека се прибере и нека проба да се ухода во друштвото или предложи и да не излегува со вас, другите. Дружете се вие две посебно не мора да се меша ако не и одговараат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom