драјвер

• Креатор на темата Креатор на темата T.K.
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
2 март 2006
Мислења
41
Поени од реакции
0
Вака пред 2-3 дена го реинсталирав компјутерот,ама го изгубив цд-то со драјверите за звук.Ако мозе некој да ми помогне не знам што да праам или како да проверам како звучна картица иам па да ги симнам од нет. :se_ molam:se_ molam:se_ molam:se_ molam:se_ molamза помош. фала однапред

Да кажеше нешто повеќе.. На пример, брендот и моделот на звучната картица.

епа да знаев ке побарав на нет драјвери ама не знам како да проверам тоа е проблемот.не сум многу искусен со компјутери

мислам дека мораш да го отвориш за да видиш кој модел на звучна картичка имаш, не сум сигурен.. инаку ако само таа солуција ти остане, пробај прво да инсталираш AC'97. ги има низ интернет. мене ми има успеано тие драјвери на повеќе модели на звучни картички да работат.
Пробај (звучам ко дилер од јаја паша? :) )

Control panel -> add new hardwer tamu pobaraj mora da ja ima

Nemora nisto da otvaras sve moze softwerski.
Imas 2 varijanti...sound-ot ili ti e na ploca vgraden ili ti e kako karticka.

Za PCI karticka ke si simnes PCItree od tuka:www.pcitree.de
Za da vidis kakva ploca imas CPU-Z :http://www.cpuid.com/cpuz.php

I dvata programa za Freeware!!
Ako PCItree ti javuva error ova ke go napravis:
Win NT/2000 : hlp.sys must be copied to \WINNT\SYSTEM32\DRIVERS directory.
Windows XP: hlp.sys must be copied to \WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS directory.
Ako PCItree ti pokaze vo listat levo AudioPCI / Multimedia Device, togas ti e PCI karticka....proizvoditelot i modelot ke gi procitas desno gore pod VID (Vendor ID)/SubID.

Ako ti e na ploca ke si ja procitas plocata so CPU-Z i ke ides na sajtot na proizvoditelot da si simnes Audio drajveri za taa ploca.

Ako zvucnata ti e integrirana baraj drajveri kaj proizveduvacot na maticnata ploca, a ako ti e na PCI togas najubavo izvadija i vidi dali na plockata ke go pisuva modelot ili na audio cipot

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom