Додворување

• Креатор на темата Креатор на темата marija aleksova
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
5 февруари 2007
Мислења
4.059
Поени од реакции
2
Дали сеуште постои додворувањето?Балканските мажи најчесто поаѓаат од својата гледна точка дека тоа е непотребно и не трошат зборови кои за жените би биле прави афродизијаци.Латинските љубовници го воздигнаа додворувањето на ниво на уметност благодарејќи на непресушното богатство на зборови , палета од комплименти и фрази за кои англосаксонците може само да сонуваат , а на нашиве балкански мажи не им требаат.Во првата недела , додека трае ако трае додворувањето една иста фраза ќе ја кажат во сто верзии.Можеби незнаат дека точката "G" им се наоѓа до ушите на жените , а оние кои ја бараат подолу само си го трошат времето.Чувствителноста на жените е поврзана со фантазијата и слушниот апарат.Дали изумира додворувањето?

So znam ti kazi:pos2::pos2:majtap be
so znam jas mislam uste traj dodvoruvanjeto ama ne vo sekoj slucaj.

Дефинирај додвроување. Некоја типка да разбере дека ми се допаѓа?

Имаш два исходи од ова

1) Убавиот: И таа ве симпатизирала и настанува врска
2) Грдиот: И да ве симпатизира, мама ја учела да не се дава лесно и да си ја крева цената.

Тие што спаѓаат во вториот случај кај мене веќе не постојат, тоа е знак дека таа не е за мене. Јас сакам искрени и отворени девојки, не некои што изигруваат тешки.

marija aleksova напиша:
Дали сеуште постои додворувањето?Балканските мажи најчесто поаѓаат од својата гледна точка дека тоа е непотребно и не трошат зборови кои за жените би биле прави афродизијаци.Латинските љубовници го воздигнаа додворувањето на ниво на уметност благодарејќи на непресушното богатство на зборови , палета од комплименти и фрази за кои англосаксонците може само да сонуваат , а на нашиве балкански мажи не им требаат.Во првата недела , додека трае ако трае додворувањето една иста фраза ќе ја кажат во сто верзии.Можеби незнаат дека точката "G" им се наоѓа до ушите на жените , а оние кои ја бараат подолу само си го трошат времето.Чувствителноста на жените е поврзана со фантазијата и слушниот апарат.Дали изумира додворувањето?

...beautiful Maria...pa toa e umetnost...isto kako slikarstvoto i vajarstvoto...i poezijata i taka-toa...a takvi prekrasni raboti prosto kazano ne izumiraat...

Mislam deka poleka taa rabota izumira. Ne se maskive kako porano "da ti simnuvaat zvezdi" da ti se dodvoruvaat, da izleguvaat so tebe na kafe, te zapoznaat pred da zapocne vrskata, sega e ili sakas ili ne sakas. Nekako sakaat se nabrzina. Uste ne ja zpoznal a i se pusta...
Spored mene e mnogu poubavo koga toj ke ti se dodvoruva, koga ke ,,trca" po tebe, koga ke pravi nekoi raboti da se osvoi...

Додворувањето постои (и така треба да биде) за подобра презентација на себе(Џабе месечини и звезди ако грицкаш нокти, сепак). Додворувањето никогаш нема да умре, бидејќи луѓето секогаш ќе бидат желни за секс...

Ееее колку сум симињал ѕвезди тоа мислиш ко у Холивуд она патеката на славните, хихихих
Туку да што ако девојката не сака додоворување, туку директно да и се каже или народно кажано да и се плесне у фаца?
Што тогаш?

Постои додворување,да,само жално е што денес се користат тие убави зборови што ги кажа,за некоја цел или намера.А па да не зборувам како се додворуваат денешните машки на девојките...жалосно жалосно.

Таман работа да е изумрено- додворувањето технички е од есенцијална важност за оддржувањето на човечкиот род.:) Мораш да и се додворуваш на девојка за да побудиш интерес кај неа, па полека да ја освоиш со симнување ѕвезди, па да направиш да те посакува, да се вљуби во тебе и на крај да ја легнеш...:) (Добро, некои го скокаат делот со вљубувањето :pos:). Па да се размножувате и со тоа да помогнете во опстанокот на човечката раса, ама ете, никој веќе не мисли на репродукција, сите мислам само на сопствено задоволство. :pos: Имајте секс за општо добро на човештвото. :pos:

Не, шала на страна...

Razorblade kiss says:
Постои додворување,да,само жално е што денес се користат тие убави зборови што ги кажа,за некоја цел или намера.
Па секако дека се користат со цел и намера, никој не прави нешта без причина.:) Се користат за да се задоволи сексуалниот нагон и потребата за емотивна поврзаност, две битни потреби на човекот. :)

А па да не зборувам како се додворуваат денешните машки на девојките...жалосно жалосно.
Што им фали на мажињава денес бе?:) Добро сега, може не ни пишуваат сонетен венец за 8ми март, или не одат во борба со лошиот змеј кој исфрла пламен за да ја освојат нашата љубов :pos: Ама, се трудат и они, и не смееме да се жалиме.:)
Или може тоа во Велес машките имаат лоша смисла за романтика.:):) (Се надевам дека не грешам дека си од Велес, зошто иначе би ми пропаднала и онака слабо добрата шега :pos:)

PSYtisfaction напиша:
Што им фали на мажињава денес бе?:) Добро сега, може не ни пишуваат сонетен венец за 8ми март, или не одат во борба со лошиот змеј кој исфрла пламен за да ја освојат нашата љубов :pos: Ама, се трудат и они, и не смееме да се жалиме.:)
Мхм, тоа доаѓа од оној македонски синдром за вечно жалење. Бидејќи сме сиромашки и се навикнавме после 6 века само да кукаме па не можеме да ги видиме убавите работи... од навика кукаме. Вие кажете што сакате за македонските мажи јас ги сакам само македонските жени... :wub:
Имаат и тие свои маани но кој ги нема афтер ол?

Не.

marija aleksova напиша:
Можеби изумира во својата стара форма, но секогаш ќе треба да се пронајде начин за да и се пријде на една жена, така да не е возможно додворувањето потполно да исчезне.
А тоа што ние живееме на Балканот каде мажите сеуште имаат во глава дека жената треба да седи дома и да гледа деца е друга тема на разговор.:nenene:

Додворувањето никогаш нема да изумри...инаку блазе си им на агенциите за контакт „Млада атрактивна девојка со бујни гради и фантазија од внатрашноста бара господин до 45 за луди и незаборавни ноќи.
Дискреција (не) загарантирана”...

Финтата е во тоа што треба да се отстранат некои клишеа откако ќе дознаете дека некој ве бендисува...односно најлошо е она „да се правам дека не сум заинтересирана”...тоа е пред 30 години, сега мажите не паѓаме на тие финти...

Не мислам дека е изумрено но секако дека е во изменета форма што е логично атоа што се се врти се се менува.Но мислам дека она што се изгуби е вистинската смисла на додворувањето а тоа е наогањето на љубов на другата страна.Сега се бара само секс а и за тоа не треба многу во денешно време.Плус смс пораките завршија огромна работа во промена во начинот на додворување.:kesa:

Razorblade Kiss напиша:
Постои додворување,да,само жално е што денес се користат тие убави зборови што ги кажа,за некоја цел или намера.А па да не зборувам како се додворуваат денешните машки на девојките...жалосно жалосно.

а Како тоа ние се додворуваме на девојките и СПОРЕД тебе е тоа толку жалосно и од каде си толку сигурна дека секогаш ама баш секогаш имаме намера
ИЛИ се водиш од фактот дека сите машки се исти !
ЕПА извини ама не Се сите исти - најискрено жалам што ке ти го кажам ова сите машки не се исти...
Секој понудува своја креација фантазија движење и начин на комуникација и тоа додворување НЕМОРА да има задна цел :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom