Добар бренд виски

• Креатор на темата Креатор на темата Лопов
  • Време на започнување Време на започнување
Па и нема тајна тука..
Секое виски е ферментација на алкохол од житарици на индустриско ниво.
После шпиртот го лежат во "вакви" или "такви" буриња.. и на крај го разблажуваат со вода како краен производ.
Бои и адитиви може додаваат кај некои шкарт марки, ама не било кој производител што држи до себе!
Реално и нема ни потреба.

Тко воли, нек изволи. Не ги судам оние кои уживаат во тоа.
И да, нашата ракија може да се мери по квалитет со било кое виски или вотка! Ама сепак е ракија/вински дестилат. Не се споредуваат баби и жаби.
https://www.laballey.com/products/e...d-alcohol-usp-fcc-grade-kosher-55-gallon-drum

Ова еднаш го земав и никад више.

Ама она Laphroaig quater qask 48%
Е закон. Ептен Smokey, "држи ланец" и ниту лути, нити пецка и право уживање од виски без мраз.
Друже не знам што те разочарало вискито, го пробав и одлично е. Добро исбалансиран, им волумен, на јазик разни вкусови, долготраен и не толку благ колку што мислев, во рамки. Јачината на алкохолот се сеќава ама не ми е мене лично претерана. За со мерак и полека пиење не за на брзина.

Друже не знам што те разочарало вискито, го пробав и одлично е. Добро исбалансиран, им волумен, на јазик разни вкусови, долготраен и не толку благ колку што мислев, во рамки. Јачината на алкохолот се сеќава ама не ми е мене лично претерана. За со мерак и полека пиење не за на брзина.
Се навикнав на тие smokey islay single и сеа секое друго кое е над 40 евра и ако не е ко нив ми е слабо. Ствар укус. Сеа у задње време и тој вкус ми здодеа, :icon_mrgr: она ефтиното Teachers повеќе ми оди со шопска :pos:

Се навикнав на тие smokey islay single и сеа секое друго кое е над 40 евра и ако не е ко нив ми е слабо. Ствар укус. Сеа у задње време и тој вкус ми здодеа, :icon_mrgr: она ефтиното Teachers повеќе ми оди со шопска :pos:

Разбирам, еднаш кога некое виски ти е по мерак човек сите други со него ги споредува. Сепак има толку разни виски за сечиј вкус би било жално на еден да заглавиме :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom