Диви трки и собиранки

• Креатор на темата Креатор на темата 436053
  • Време на започнување Време на започнување

436053

Consigliere
Член од
19 декември 2005
Мислења
860
Поени од реакции
69
Локација
Скопје, Македонија
Веб-сајт
www.fenster.mk
Не успеав да пронајдам некој слична тема,па ако има слободно спојте ја.
Едно време знаев кај се одджуваат,али сеа многу нови лица,нови локации и сл.
Кај е шемата сеа?Слушнав дека негде на новата обиколка имало ама каде точно појма неам.
Дајте кажете ме интересира сакам да идам да видам нешо.
Ако е проблем да се пишува тука (the big brother и сл.),може да пишете на приватна порака.

Пред неколку години одевме на Палас и на последна петка за трки...ееее какви времиња :)

Последна трка на која присуствува беше братучед мој со голф четворка тди 155 коња погон на сите четири со БМВ 3 со 140 коњско...издува бемвево како магарче :)

Јас си бев скромен и не се тркав со ништо друго освен со голфови, најчесто кецови и двојки пошто и самиот имав кец со ТД мотор од двојка...растур правев во мојата класа :)

Оттогаш навака незнам ни дали се собираат воопшто, ама сега многу без врска ми изгледа сето тоа...

Јас не сум учествувал на таков вид трки.
Сега, во Струмица, гледам нешто дрифтаат на центарот, кај болницата карши Маврово, и други поироки места, во раните утрински часови, а дали и каде си прават тркички...незнам.
Јас, пред едно 10-11 години, учествував во трки да ги наречам, во смисла...од Струмица до некаде, и кој губи плаќа у некоја кафана, што јадеме, што пиеме, за 4 луѓе (обично по двајца во кола).
Се разбира, коли со слични перформанси, и тука доаѓа до израз вештината.
Ако толку ве интересира, сум победувал, но и сум губел :)

Имаше ваква тема некаде, улични трки легални и нелегални, ке ги спојам за брзо... Со кола, до сега не сум се тркал, додека со ендурото.... Имаше одлични бркања низ Битола по едносмерните :) Нај што имам доживеано е бркањето со веспа Џилера 180цц, бев изненаден колку беше блиску со перформансите со ендурото.

Пред неколку години одевме на Палас и на последна петка за трки...ееее какви времиња :)
е добри времиња беа ја трките на последна 5ка си ги гледав од прозор од дома со пиво и чипс:vozbud: ама ујебаа работа со лежечите џандари да ти еб*м општината на булевр најдоа да ги постават. пред месец дена ги извадија ама никој више не доаѓа да се трка на последна 5ка а пред палас има опасни трки и стално се десаваат и опасни сообракајки доле на семафорот знам сега дека таму се собираат моторџии секој вторник четврток и сабота околу 21 и 30 ке идам утре да ги гледам

е добри времиња беа ја трките на последна 5ка си ги гледав од прозор од дома со пиво и чипс:vozbud: ама ујебаа работа со лежечите џандари да ти еб*м општината на булевр најдоа да ги постават. пред месец дена ги извадија ама никој више не доаѓа да се трка на последна 5ка а пред палас има опасни трки и стално се десаваат и опасни сообракајки доле на семафорот знам сега дека таму се собираат моторџии секој вторник четврток и сабота околу 21 и 30 ке идам утре да ги гледам
Каде тоа се собираат секој вторник четврток и сабота?И сигурен си дека е 21:30,пошо некако рано ми изглеа?
А иначе за трките на 5ка,топ,и ја сум си од маало.Доживљај беше тоа.

a da ne znaete nesto za prlep kaj ima trki

Ја пред некоја година бев на трки на Раштански Лозја, кај тој патот кај шо се грди (градеше) и многу беше јако! Незнам дали уше има трки, ама знам неколку пати сум видел на автопат, во околина на Александар Велики (аеродромот) има еден дел од патот шо е предвиден како помошна писта! Автопатот не е разделен со трева у средина туку целото е споено со асвалт, а банкината по потреба лесно се вадела! Таму си еб*вааат матер со мотори, коли... Има едно клипЧе како еден тип на таа делница вози 305 км/ч со Голф 1! :vozbud::vozbud::vozbud: Ај ако го најдам клипчето ке ви го пратам!

Каде тоа се собираат секој вторник четврток и сабота?И сигурен си дека е 21:30,пошо некако рано ми изглеа?
А иначе за трките на 5ка,топ,и ја сум си од маало.Доживљај беше тоа.
Со мотори се собираме вторник, четврток и недела позади палас на новиот паркинг, убав асвалт за дигање на едно:)
на долгата улица се пуштаат и се тркаат нешо, па доаѓаат од АККН со конуси па се прави и Џимкана:)

Со кола, до сега не сум се тркал, додека со ендурото.... Имаше одлични бркања низ Битола по едносмерните :) Нај што имам доживеано е бркањето со веспа Џилера 180цц, бев изненаден колку беше блиску со перформансите со ендурото.

А какво ендуро имаш? Да не е некое од кинескине? А за мотор е друга приказна за трки. Многу полесно може да направиш трка со мотор од колку со кола. За автомобилски трки требаат пошироки булевари а за со мотор може и на обичен пат да се направи. Знам еднаш направив една градска трка со братучед ми, тој беше на ендуро Yamaha XT-125, а ја со мојата скромна Fiat Panda :)), и он пошто со мотор си беше, многу лесно се дутнеше низ сообраќајот а ја...ама кога испаднавме на рамно, друга приказна беше тоа :)

Има едно клипЧе како еден тип на таа делница вози 305 км/ч со Голф 1! Ај ако го најдам клипчето ке ви го пратам!

:pos2:Другар, ај не заебавај со ГОЛФ 1 не постигнуваш 300 па ако сакаш на глава застани :)). Ај молим те да го видеме ова чудо од голф, па и за Гинис да си аплицира човекот мислам

голф кец во слободен пад не стигнува 300км/ч инаку и јас имам голф кец 1.6 дизел машинче е 160 оди со лес а за тргање да не прајме муабет

А какво ендуро имаш? Да не е некое од кинескине? А за мотор е друга приказна за трки. Многу полесно може да направиш трка со мотор од колку со кола. За автомобилски трки требаат пошироки булевари а за со мотор може и на обичен пат да се направи. Знам еднаш направив една градска трка со братучед ми, тој беше на ендуро Yamaha XT-125, а ја со мојата скромна Fiat Panda :)), и он пошто со мотор си беше, многу лесно се дутнеше низ сообраќајот а ја...ама кога испаднавме на рамно, друга приказна беше тоа :)

:pos2:Другар, ај не заебавај со ГОЛФ 1 не постигнуваш 300 па ако сакаш на глава застани :)). Ај молим те да го видеме ова чудо од голф, па и за Гинис да си аплицира човекот мислам

Има таков клип само кажи каде да го уплоадирам.

edit:

Има таков клип само кажи каде да го уплоадирам.

edit:

И шо? Зарем верувате дека тоа шо крена 305 е голф 1? А бе ај не заебавајте, каков сакаш tuning напрај му, НЕМА ШАНСИ ГОЛФ 1 ДА ПОСТИГНЕ 305.

:pos2:Другар, ај не заебавај со ГОЛФ 1 не постигнуваш 300 па ако сакаш на глава застани :)). Ај молим те да го видеме ова чудо од голф, па и за Гинис да си аплицира човекот мислам[/quote]

Еве бе! Ете ти! 305! Мислам дека е тоа клипче шо ви го кажав!

Голф 1 има одлична аеродинамичност, со одредени модификации на каросеријата и дополнителни спојлери...не е чудно тоа воопшто....не е 300 ама јас со мојот имам кренато 195 точно. На мојата километража покажуваше 210 ама рамно возев со другар кој имаше Голф 3 и точно утврдивме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom