Демографија на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Sven
  • Време на започнување Време на започнување
Фала богу за нешто да се сложиме хехе гарфилд. А ти константин помалце да ги слушаш твоите ментори хехе. Викаш како е можно? Па како е можно командант вентили да биде минстер за земјоделие? Епа можно е и се друго. А не е дека викам зошто не ми одговара туку кажав зошто самата претседателка на пописна комисија се огради од резултатите и кажа за многу неправилности и конкретно посочи дека се работело за притисоци за бројот на албанците во Македонија.

Ostaj te go vie komandant ventili raat.....pobednikot si ima sva prava, duri e i ljubezen pa Herr Komandant ne insistira na obavezitelno bacuvanje raka od strana na pokorenite pri izleguvanje na govornica :):)!!
Sven ve prasuva ubavo : da seli u Sofija ,il da ne seli dva puta...pa odma da ja fati Canada ?????? Davajte mu sovet :):):)!!!

Нека почека второ полувреме па ќе му кажеме хехе.

На мен ми е все таја. Аз сега с'м си в'в Варна. Докато с'м в Б'лгарија ми липсва Канада, а като отида в Канада - живота е друг, липсва ми нешто от Б'лгарија. И като си направја сметка - живот и здраве догодина сме в европејскија с'јуз - аз с'м д'ржавен служител, парите дето ги изкарвам тука са тија които ште ми остават и в Канада. Т'ј че засега аз тук с'м добре. Само това ме притеснјава и го споделјам с'с вас, че трјабва да се вземат мерки иначе цигани, турци и албанци ште ни се качат на главата.

Eh, Sven.....ne si zabelezal onaka zanesen vo analizi, pogledni niz toa prozorecot, veke se na nivo na 2 sprat (etaz???), ubavo ti kazuvam ...Kanada ...ni EU ne te vadi , ko termiti se :):):)!!!

Аз с'м живјал и учил д'лго време в Лондон. После като се в'рнах от Англија изкарах и емигрантската процедура за Канада. Изкарах 1 година и в Канада. Има една римска поговорка - Ubi bene, ubi patria. Родината е там к'дето е хубаво. Никој не напуска дома си от хубаво. Ама да ти кажа като походих малко по света разбрах че Б'лгарија хич не е лоша д'ржава.

Due to significant demographic growth, especially in the Kosovo region of Yugoslavia, the Albanian population in the Balkans was considered an "upcoming factor" by the late 1980s.

An ongoing demographic decline among Albanians in the region—driven by mass emigration and low birth rates—is expected to diminish their regional influence over the long term

Albanians in Albania

1989: 3,117,601
2021: 2,186,917

Albanians in Kosovo

1991: 1,596,072
2024: 1,454,963

Albanians in Serbia

1991: 78,281
2022: 61,687 (se smeta deka se za 10,000 pomalce)

Albanians in Montenegro

1991: 40,415
2023: 30,978

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom