Данска- мека на новите гастабајтери

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.115
Danskа do 2018. ke ima potreba od najmalku 100 000 stranski rabotnici kako bi ostanala konkurentna, e zaklučok od izveshtajot na danskata imigraciska služba. Najbarani se visokoobrazovanite rabotnici - inžinjeri i biotehnoloshki stručnjaci .

Avtorkata na izveshtajot Sally Khallash izjavila deka Danska ne može da bara rabotnici od susjeda Germanija, Švedska i Polska, pishuva pesnikot The Copenhagen Post, bidejki istite tie se soočuvaat so slični demografski predizvici kako i Danska , so malku mladi i poveke stari gragjana. Morame povekje da se fokusirame na zemjite koo imaat relativno visok stepen na obrazovanje a ograničeni moznosti", rekla Khallash.

Samo vo 2009. izdadeno se duri 3.600 dozvoli.

E pa sega site koi mislea za NADVOR - eve vi moznost:nesum:

Denmark needs 100,000 foreign workers

http://74.52.57.15/~cphpost/2010/05/news/report-denmark-needs-100000-foreign-workers/

Молчи не им кажувај Амди Бајрам и син му, веднаш ќе почнат да извезуваат висококфалификувани кадри.

Он. Жално за државите како нашата што ќе извезат производ, кој ќе биде бесплатен за данците...оти и ние страдаме од слична болест како нив... но што е, тоа е...

Koga ke imame pola od platata sto ja davaat vo Danska togas mladite ke ostanat vo svojata rodna zemja do togas, izvos na umovi besplatno.
Eve ja sum treta na masinski i iskreno sakam ovde da prodolzam zatoa sto site sto gi znam mi se tuka, tuka e mojot dom, megjutoa koga ke otides tamu i koga ke ti kaze koja paricka ke si ja zimas i kakvi beneficii ke imas tamu, e togas me stavaat navistina vo misla.
Ne vikam deka e lesno tamu, no isplatlivo e.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom