Дали сте за продажба на ЕСМ?

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување

Dali ste za prodazba na ESM?

• Вкупно гласачи
    32

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Bi sakal da se vidi javnoto mnenie na ovaa tema,osobeno vo ovie studeni zimski(od denes) denovi,koga golem del od narodot ne znae koj kraj da go fati a pa kamo li struja da plati.Jas licno sum za prodazba na ESM ama ne po cena so koja vlsta saka da ja prodade ovaa seushte pozitivno profitabilna granka.Ako znaeme deka vladata izdvoi od vashite pari za izgradba na noviot rudnik za jaglen okulu 100 milijoni evra,a celoto ESM saka da go prodade za 200 miljoni togash poveke od jasno e deka tuka se pravi edna korupcijska zdelka na stoletieto.Znaci davame poveke pari za proizvod shto sakame da go prodademe pomalku od toa shto sme vlozile samo poslednata godina vo istiot proizvod.
Taka rabotat samo "moroni" koj maftaat so nekakvi dogovori deka eden ubav den Makedonija ke stanela clenka na EU pa ke tecelo med i mleko!

Apsolutno sum protiv prodazbata na ESM.Bashka so od EU ne ne silat da go napravime toa,bashka so nekoj saka da go napravi toa za da lapne ubava provizija,a najmnogu zaradi toa sto toa na svoja koza ke go osetime site so novite ceni na strujata koi ke bidat najverojatno astronomski.I vo nekoi svoi drugi postovi sum kazal deka toa vo Makedonija e seuste socijalna kategorija.Zamislete go zivotot bez struja?21vek sme.Siromasni sme,nemame a na stranskiot gazda za toa bas go boli k**ot.Toj ke gleda samo da go maksimizira svojot profit na nas grb.Nema da ni stigne cela nasa plata za struja posebno zimata,ako se grees na struja.

venera001 напиша:
Мислам дека имаше ваква тема. Дај, споите ги да не се повторуваат.

Ova e poveke anketa otkolku tema.

concrete напиша:
Znae li nekoj precizno da navede sto se prodava , vo koj procent i za kolku pari!!!

Имаш 2 илјади и шукадар одговори тука.
Лигавење на постови!

Би сакал ЕСМ да се продаде за повеќе од 10 милјарди долари. Ама исто сакам и дедо мраз да постои па да ми донесе поклон.
Цената на продажба на ЕСМ е чиста шпекулација и не е утврдена. 200 милиони или 1 милијарда се само погодувања и желби. А за продажба на ЕСМ има стотици адути за и против. Јас како член на еснафот, сум за. Прилично долго време ЕСМ е социјален сервис(ова го кажав еднаш). Време е да биде она што е, произведувач и дистрибутер на електрична енергија. Паразитите што работат во ЕСМ не само што го уништуваат ЕСМ, туку ги уништуваат и приватните фирми кои се и на километар од дејноста на ЕСМ. Тоа не се однесува на сите вработени нормално. Кога не можат да го решат проблемот сами, нека го реши друг.

abe projatele! eve odma ke odgovoram so golemo NE, sto znaci ne sum za prodazba na ESM ali ovie kriminalci ke go prodadat i bez troska sram, bucko ke lapni nekolku milioncinja, i pak ke izlezi pred narodot kako nevino bebence.

Аман бе и тука ќе се просереш со политика. А бе убо прашува АБЦ:Dali ste za prodazba na ESM?

ABC реагирај малце.

Не јадете сите да не ве лапне матната.
Јас сум да се продаде некому кој ќе го боли за шумкари и угнетени и конечно ќе им наплати на мормааната што зиме си грее кравите во штала (Кондово со свои очи видов) на pecki, а не плаќа сметки. Нека лапне кој што сака, ама нека ми намалат мене товар оти јас јебено плаќам за сите тие лајнари кои се угнетени. Море мамата.

Garfield напиша:
Јас сум да се продаде некому кој ќе го боли за шумкари и угнетени и конечно ќе им наплати на мормааната што зиме си грее кравите во штала (Кондово со свои очи видов) на pecki, а не плаќа сметки. Нека лапне кој што сака, ама нека ми намалат мене товар оти јас јебено плаќам за сите тие лајнари кои се угнетени. Море мамата.

:cuc:

Сум за продажба... избори идат, треба да се купува брашно да се дели на народот, па зејтин, па шеќер, па вересии по продавници да се одплаќаат... шо мислите вие туку така ќе се плати тоа? пари кошта а од кај да се најдат пари немаштија е

Garfield напиша:

Hmmm, ova e od eden samonarechen "Vistinski Makedonec". Nema shto, se gleda napredok. Do sega beshe da mu umri kozata na komshijata , sega gledam i na kravite se pushtija.

Вистинскиот македонец живее во унитарна држава која се повеќе наликува на Јужна Африка во времето на апратхејдот, само што ние, македонците, некако, сме црнците. Кога реков, кравите, пријателе одроден, канадски, мислев на сите оние "борци за човекови права" кои тапаат полицајци, кои малтретираат чесни граѓани, а не плаќаат сметки за струја, вода и телефон, за кога тоа ќе им биде исклучено, се кренат на вооружен бунт против уставот, уставноста и државата.
Види сега вака, ако ЕСМ е во приватни раце, кај некој голем конзорциум, светски, тие нема да прашаат кој е виновен, кој не, дали има права или не. Тие носат струја, тие браат да им се плати за таа струја, ќе плаќаме сите, не само ние по градовите, особено од македонско етничко потекло, со што ќе ми се олесни мене товарот кој го поенсувам долги години плаќајќи за себе и за други.
Ме разбра или да го замолам Офчар или некој друг да ти нацрта и изработи во фотошоп?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom