Дали сте скржави?

• Креатор на темата Креатор на темата влатко
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте скржави???????

• Вкупно гласачи
    237
za materijalni raboti ic ne sum skrzava, sekogas razmisluvam ako imam doma nesto sto ne mi e korisno na kogo bi mozelo da mu bide korisno, bez razlika dali toa e televizor ili nekoja marka maica. a za pari kolku imam tolku ke trosime ako nekoj od drushtvoto na pr. ima pomalce za vo grad.

Веројатно јас сум последниот што треба да зборува за сопствената скржавост. И самата тема е малку несоодветна - би било добро да се постави како: Што викаат другите за вашата скржавост?
Јас сум се „уловил“ во секакви моменти и како стипса и како некој што е дарежлив и кон себеси и кон другите. Веројатно моменталната (финансиска) ситуација наметнува таков вид однесување.
Кон скржавите чувствувам сожалување но и презир, за нив и за нивните блиски. Кога ќе видам некој што навистина е богат (Scroogelike типови), а парите со години и децении ги чува за некои „црни времиња“ :tapp: кои btw, неговото семесјтво веќе ги живее, ми се гади.

ние сме сите светци :) ниту еден не е скржав....па ни јас :tapp:

Јас сум скржав...само коа немам....а коа имам давам.....ама зависи шо :vozbud:

Ич не сум скржава, на широко срце Господ дава два пати повеќе :smir:

Многу сум скржав до денар кусур земам од продавница :icon_lol:.
Имам моја посебна специфична филозофија то ест ако нешто чини 500 денари сигурно некаде го има за 450 или 400 само јас треба да го најдам и во најчест случај наоѓам.
Донирам кога сум во можност да донирам прекинав да пишувам во темите на форум овде за тоа, затоа што мислам дека доволно постови имам набилдано :icon_lol:, некни на пријателот што собира железо стариот ауспух му го дадовме и чешмата. И то е то.

Доколку мислам дека некој вреди да споделам нешто со него, не сум... но кога некој не заслужува,ако иам вишак давам ;)

Некогаш сум многу дарежлив ама некогаш онака расположен само за себе.Ама во повеќето случаи ги делам работите со другите, по природа сум таков

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom