Дали се уште постои квалитет?

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Се помалку има квалитет,ништо веќе не е квалитетно.Има по некоја продавница ќе се издвои со квалитетни прозиводи,но нема и баш голем ќар од тоа..Денес се се врти околу парите и на производителите не им е важен квалитетот,туку се осврнуваат кон квантитетот.

Се помалку има квалитет,ништо веќе не е квалитетно.Има по некоја продавница ќе се издвои со квалитетни прозиводи,но нема и баш голем ќар од тоа..Денес се се врти околу парите и на производителите не им е важен квалитетот,туку се осврнуваат кон квантитетот.

Prodavnica so orginali i so kvalitetni proizvodi ima samo vo skopje a drugite gradovi ???????????

Prodavnica so orginali i so kvalitetni proizvodi ima samo vo skopje a drugite gradovi ???????????
Друже, нема ни во Скопје, само искористуваат дека е најпрометно па го лажат народот дека се оригинали. Не може еден часовник во Рамстор на пример да вреди 80,000 денари и те уверува дека е оригинал, а на нет го гледаш истиот часовник 5,000$. Тие производи се некоја суб-категорија, измеѓу квалитетот и шкартот, ама сепак не се оригинали:smir:.

Со глобализацијата, брендовите кои важеа како синоним за квалитет отворија погони во земјите кои што се во развој, нормално за да ги намалат цените на чинење на финалниот производ. Како јас есапам, ова страшно се одрази на квалитетот на нивните производи, иако наводно според производните спецификации квалитетот е контролиран.

Мижи асан да ти бае работава. Купуваш маичка од 2000 ден, по првото перење ти се ѕ'рцнува на работ под мишка или целата се прави со "цуфки". Купуваш патики, се одлепуваат по 1-2 месеци. Купуваш техничка роба, приказната е иста.

На што се должи ова? Каде отиде квалитетот? Или пак е намерно смислена стратегија за да има поголема потрошувачка. Доколку е квалитетно ќе те тера со години, доколку отиде у неповрат ќе мора да купиш пак и да им дадеш паричка повторно за неколку месеци.
Која е "цаката"? Има ли сеуште квалитет?

vo prvo si misticen no za robata kkopatikiibulsit kako i kompjuterii...neli osven IBMi Hewlett packard nemapodobro i navistina kvalitetot e kontroliran,vo kinai mame drugi standardi,rusijaisto....edinstven slucaj kade brendovite s epak zadrzuvaat kvalitet e avtoindustrijata,na primer bmw serija 5 se proizveduvase vo rusija,isto taka mercedes E-class vo pogonite na staera dodeka za vozvrat mercedes G-type bese proizvededuvan vopogonite na krajsler vo alabama.

Не сакам од старт да се развие дискусијава во погрешна насока. Не ми е мене дојдено до ефтини маици. Прашањето е дали она кое ќе го платиме бидејќи го носи брендот кој порано важел за синоним на квалитет, ќе ни донесе навистина задоволство или нервоза? Примерот со квалитет важи буквално за сите типови на производи па дури и за автомобилите!

Еве ви пример:
Купуваш нов Renault Megane, го возиш првата недела задоволно, тргнуваш на отворен пат за Солун и откриваш дека "влече" на лево при брзина поголема од 100 км/ч!
Стигнуваш до Солун, раката набилдана од тепање со воланот. Одвај чекаш да се вратиш во Скопје и да им ја расплачеш мамата на увозниците, кои ти викаат дека е најверојатно фабричка грешка која неможе да се поправи и те ставаат на стенд бај 2 год. демек ке ти ја заменат колата.

ne bi generazliziralproveri ja samokontrolata na kvalitetot priproizvodstvona dobra vojaponija,odzalihi..poluproizvodi....=subari inaku slicnametoda upotrebuva i krajsler(5 godini garancija)ovie metodi nakontrola se koristat ikaj mobilnata telefonijano voglavno vo istocnite zemji bile skapi za zapad

Епа за мене веке не постои квалитет...Во овие години квалитет е тоа што останало од порано...Сеа има некој квалитет но многу ретко!!

Постои, но за жал не знаат да го искористат кај нас.:tapp:

Постои квалитет, но само како носталгија. Како инаку би го дефинирале растечкиот неквалитет што на секој чекор не опкружува.

Konkurencijata e se pogolema vo site sferi taka da za da se trosi stokata cenite mora da se prilagodat. Na pr mobilnite telefoni do sega imam smeneto poveke i nitu eden ne potrajal poveke od 2 godini, za razlika od motorolata koja ja kupiv vo 2003 koja seuste raboti kako nova, znaci togas ne bese preplaven pazarot so mobilni telefoni kako denes, no toa sto go imase bese kvalitetno a ne kako sega...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom