Дали образованието образува или вообразува?

Професорите скоро поглем процент се вообразени а исто и оние од студентски , а за студентите разгалените мамини и татини галеничиња што мислат дека се супериорни и над другите :tapp:

Професорите скоро поглем процент се вообразени а исто и оние од студентски , а за студентите разгалените мамини и татини галеничиња што мислат дека се супериорни и над другите :tapp:
Кај супериорни, па и над другите. Не мислиш дека правиш неоправдана генерализација? Еве, веднаш ќе дадам пример.
toj so peto nema da bide tolku voobrazen zosto sigurno ima nekoi po skolovani sto ke go vregaat za obrazovanieto i nema da moze da se ponasa tolku
Дали јас се чувствувам супериорно во однос на цитираниот член затоа што мајка ми и татко ми ме разгалиле или затоа што на прв поглед пронајдов 2 правописни и 3 граматички грешки во една мисла (или пак, обид за мисла) од два реда?

Образованието заглупува.
Кога ќе се заврши образованието не е важно средно факултет магистратура докторирање, тогаш се увидува дека ништо не е како што се учело дека треба да биде.

Образованието заглупува.
Кога ќе се заврши образованието не е важно средно факултет магистратура докторирање, тогаш се увидува дека ништо не е како што се учело дека треба да биде.
Мислам дека претеруваш со тврдењето дека образованието заглупува. Например, ако некој студира Правен факултет и таму ја научи содржината на Законите на дванаесете таблици, негледам зошто би заглупел и зошто „ ништо не е како што се учело дака треба да биде “

Кај супериорни, па и над другите. Не мислиш дека правиш неоправдана генерализација? Еве, веднаш ќе дадам пример.

Дали јас се чувствувам супериорно во однос на цитираниот член затоа што мајка ми и татко ми ме разгалиле или затоа што на прв поглед пронајдов 2 правописни и 3 граматички грешки во една мисла (или пак, обид за мисла) од два реда?

Види вака, познавам такви и такви се... ти си имаш свое мислење и искуство да мислиш така јас си имам свое, секој си се опредлува според личното искуство така да ќе си го задржам ставот (y)

Според мене вистински образованите луѓе, кои ја сфатиле поентата на образованието воопшто не се вообразени, тие секогаш можеш да ги најдеш и да поразговараш со нив, за било што, па дури и да ги прашаш за совет или да ги замолиш за помош. Од друга страна пак оние кои се стекнале со образование само колку да речат дека имаат завршено факултет, магистратура или докторат бидејки нивните родители си лечеле комплекси преку нив, се најнедостапните бидејки на тој начин ја прикриваат својата некомпетентност што е резултат на нивното површно образование Тоа е само една заштитна маска.
Јас лично пак се ужаснувам од оние кои „со 5 минути сколија“, народски кажано, глумат шефови благодарение на семејниот бизнис на татковците, мислат дека го поседуваат целиот свет, а такви примери се повеќе има.

Кога и да видам мислење од Леандра го скокам. Нормален ли сум?

Кога и да видам мислење од Леандра го скокам. Нормален ли сум?
Не е убаво да заобиколуваш било чие мислење. Посебно што Леандра има убави постови. Зошто ти е тоа потребно?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom