Дали мобилниот телефон ве потсетува на вашата љубов?

• Креатор на темата Креатор на темата Мишелинка
  • Време на започнување Време на започнување

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
О да!
Злато, почнав да ги сакам поради тебе!
Со сите нивни флешеви, чипови, отпорници и картички.
Совршено непотребен од една страна - а полн со спомени од другата. Сите прекрасни пораки, јавувања, „Добра ноќ, сонувај ме!“, караници за глупости... Знаеш, порано мислев дека најефикасен начин да ја заебеш врската е да го користиш телефонот за да ја одржуваш, ама сега, откако сум толку многу приврзана за тебе, сфатив дека тој ми е многу корисен за да ти го слушам гласот кога ми е тоа потребно, за да се осигурувам дека „останува договорот“, за да ти кажам што ме мачеше цела вечер а немав храброст/сила/желба да ти го кажам.
На тебе ме потсетува секоја продавница за телефони, секоја реклама, секое заѕвонување на соседната маса...
И тоа го сакам.
И тебе те сакам.

Добра ноќ на сите.:smir:

Искрено кажано НЕ.
Никогаш и не сум поврзувала телефони со луѓе.
Песни да ,ама мобилниот не.

Анастазија напиша:
О да!
Злато, почнав да ги сакам поради тебе!
Со сите нивни флешеви, чипови, отпорници и картички.
Совршено непотребен од една страна - а полн со спомени од другата. Сите прекрасни пораки, јавувања, „Добра ноќ, сонувај ме!“, караници за глупости... Знаеш, порано мислев дека најефикасен начин да ја заебеш врската е да го користиш телефонот за да ја одржуваш, ама сега, откако сум толку многу приврзана за тебе, сфатив дека тој ми е многу корисен за да ти го слушам гласот кога ми е тоа потребно, за да се осигурувам дека „останува договорот“, за да ти кажам што ме мачеше цела вечер а немав храброст/сила/желба да ти го кажам.
На тебе ме потсетува секоја продавница за телефони, секоја реклама, секое заѕвонување на соседната маса...
И тоа го сакам.
И тебе те сакам.

Добра ноќ на сите.:smir:

уау... ме трогна. btw забораи да споменш помегу флешувањето, чиповите, отпорниците и не знам што тоа ти значеше картички. Да спомнеше дека и Eeprom-ot, Bootcore-to, Firmware-to, Asic-ot, Language Pack-ot, UEM-ot, PM-ot etc... се секојдневие во нашиот живот.
Како и да е да не забегувам од темава али ја пошто мобилните ги менувам постојано а жените воопшто, да така одговорот е не ги споредувам мобилните со љувота ниту ме потсекаат на неа.
Тоа за мене едноставно мене ми служи само за работа и контакт.

Хммм. Не.

Ама затоа Linksys WRT 54 G рутерот, flash-нат со DD-WRT Firmware и пукнат на 180 mW Xmit Power и тоа како ме потсеќа на мојата љубов! Поготово затоа што имам уклучено DHCP server, Clone MAC address на 00:08:a1:9c:56:52 и Port Forwarding на 192.168.1.101. Аух, колку ме потсеќа на мојата љубов!:pos:

hahahhahaa....
мене исто така ме потсека на мојата љубов понекогаш кога вадам сигнал процесор од Сименс М65/Ѕ65/C65/C70/C72/C75/CX65/CX7-/CX75etc... оти ми треба појке од пола саат за да го извадам процесортот да му ги вратам бга точките, да ја исечам бга решетката, да го залепам со силикон и одпоново да го исфлешувам т.е. да му стаам софтвер.

Нокиа 3310 значи голема дебела проста и што уште не па и не баш дека ме потсеќа на љубовта моја, едино трошењето пари на мобилниот може да ме потсеќа на неа:pos: колку е лоша темава ама ај

Da..mojot Siemens 60 so si go koristev 3 godini, edinstveno poradi faktot sto me potseka na licnost koja najmnogu mi znacese. Sega seuste mi stoi na biroto, ama e isklucen, ne raboti, nema nisto..isto kako i ljubovta..samo spomeni,najubavi!

Да, може да се рече дека стариот телефон Nokia 3310 ме потсетува на едно време и на една личност од тоа време, го користев тогаш интензивно телефонот за пораки до таа личност. Сегашниот телефон Motorola E398 не ме потсетува на никого освен на себе, бидејќи тој 99% ми служи како вокмен а не како телефон: во него ако би можел и целиот компјутер со се сите MP3-ки, слики и спотови би го пренел ама за жал телефонот собира само 512MB! Во него чувам и стари пораки, кои иако се стари-ми значат, го користам и како аларм, и како калкулатор, и како потсетник, дневник и се останато-така да ако ми го снема, ќе ми треба подолг период да се привикнам на неговото остсуство!

Коа ќе ми текне к700 ми текнува на мојата љубов.
Коа ќе го видам мојот,одма мислам како да ја испразнам батеријата за да не може да ми чепка по него као секоаш :)

DAAAA KOGA KE VIDAM NOKIA 3310 ME POTSEKA NA PRVATA LJUBOV OD PRED 5 GODINI

бухаха... јас си кажав во мојот прв пост, како може некој мобилен да ме потсека на мојата љубов што јас сум го користел кога ги мењам по 3-4 пати дневно.

п.с. понекад кога ке ми дојде П900 или П910ка на сервис или да откупам или да видам кај некој колега у мобилара ме потсека на мојата љубов... т.е. девојка ми.

Koga me potsekja...(znaci ja nemam vekje)...
ako sum u dobrite pod hitno menjavam...
Ama ako sum pijan i nervozen...ostanuvam bez telefon...
Leta bate telefonot....eden u zid,drug u regal zavrsi...
utredenta se fakjam na glava i kontam deka sum u cista zaguba...pcujam i odam da kupuvam nov!

Не ме потсеќа .. слабо чувам пораки и повици.

JeCILaDy напиша:
Не ме потсеќа .. слабо чувам пораки и повици.

ја па воопшто не чувам пораки и повици, но тоа не е мерило за да не те потсека.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom