Дали мислите дека Скопјани се накурчени? :)

• Креатор на темата Креатор на темата Vollstandig
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Кикамика имаш зеленко,посебно за тоа со студентите,над мене живеат едни во 4 сабајле кревети спуштаат се бањаат кој знае што прават ебате нецивилизираните.

Света кикамика, провинцијалките во душа се најстрашни,никаде не се прошетани,не се мешани со народ,со други култури,не биле во различни ситуации. Тие дремат и се курчат на граѓаните од другите градови, изиграваат дами,од проста причина што така си ги лечат раните за својата неизживеаност. Пример кикамика се преселила од Аеродром во Кисела Вода,каков напредок во животот!
Потоа ги спомна студентите,нормално бидејќи не видела студенти во други градови,ниту знае како е да се студира надвор од Скопје. Тие од Скопје во Охрид не урлаат и не им викаат полиција,туку се примерни бидејќи се од Скопје. Нормално дека нема да знае каков е студенскиот живот,бидејќи никогаш не испаднала од дома.И за неа е чудно што они пијат и урлаат секоја вечер.
.

Аааааааааааааааааа а бе во салонче се сексаа цела зграда да слуша а не во Скопје ситуација, и тука полиција не можела да помогне па морало други мерки да се превземат :icon_lol:.

Остај се ....
Како аеродромка а сега и понов жител на К.Вода (и ваму и таму сум) ќе дадам неколку примери кој верувам дека сите ги имате у комшилук.

У комшии имам еден полицај кој дошол од Радовиш разбираш (со целото свое семејство) и молим те го чува Г-дин Иванов, ха,ха,ха,ха, немаше други полицајци во Скопје кој се способни да го гардираат Г-дин Претседател, најспособниот беше од Радовиш кој дури физикусот не му одговара на критериумите да биде полицаец - метро и шумска јагода и плус дебелко си е. Еј бог да чува... ама тоа е.
А плус имам едни од Тетово т.е. од с.Вратница и пред некоја година на бадник зеле палеле оган у двор кај мене (во тој период не живеев во куќата), а дворот како и сега не мие заграден, сакам да ми биде без ограда амрикански стил и господата вратничани биле таа година кумови им се видело арна чистината и буфнале оган ( недај боже можеле куќата да ми ја запалат) и културно го прокоментирав настанот дека не е редот така, ама пустината сељак си е сељак кога рипна ќе се кара, очи ќе вади, тоа било народна улица они што сакале ќе прават, како не ни било срам што сме им пререкле, чуда станаа. Се прекрстив и си заминав.

Тие на трети студенти немаат осет, секој викенд праат журки до 4 сабајле, незнам по кој пат се опоменати крајно полиција викање нема оправија. ( мислат у некоја пустелија ли живеат кој ги знае или околу се е ниви)
Од кога почнаа интензивните миграции (тоа се последниве неколку години), јас чуда се изнагледав кај мене у зграда, бидејќи комшиите си ги рентаа становите на придојдениве. Уште еден пример, имаше едно семејство исто од источна македонија беше, сопругот и беше исто полицаец, и чекам да дојде лифтот и на нас двете ни се придружи една жена од ромска националност жената оди најверојатно да чисти кај една комшика и ништо штама доаѓа лифтот влегуваме и молимте провинцијалкава не ја пушта у лифт женава зашто била циганка , била гнасна уште да ја истепаше, и јас си излегов од лифтот и ја пуштив лудата да си оди сама со лифтот.Бреј чуда, божем Господ за муда го фатила дошла опинчарка ни заедна до вчера смрдела на овчојна сега граѓанка станала.Апсурди.
Е тука ни е големината на нас Скопјаните што не се замараме со малограѓански стварчиња.
А вие се замарате со нас Скопјаните .
И да се курчиме ни се може.
Е се офајдија малце повеќе машките дечиња од маало стекнаа нови познанства, искуства, се исшлифуваа пошто девојкиве редовно си ги прибираа кај нив у стан.

Каде со вас провинцијалци до каде ќе одиме бре.

Се додека не се децентрализираат работниве места нема ни спас, нема. :toe:

Kолку си глупа и самата незнаеш.

Чек сега,ако се отвори тема која вели "Дали мислите дека Албанците се накурчени" ќе лета во канта за 5 секунди,ама оваа може да стои.
Која е разликата?
Па нели бре пишуе у правила дека не смее да се збори ништо у негативна конотација за Албанците. И оваа тема за скопјаните се однесуе за тие скопјани што не се Албанци. Барем можеле анекс да додадат, тие што ја постувале темата.

Све најлошо за Скопјани во глобала,и за уште некои а и вие знаете кои се.Толку да се фалел родниот крај не знам.(до душа и Скопјани се провинцијалци ама ај).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom