Да ја спасиме планетата...?

• Креатор на темата Креатор на темата streets_of_dublin
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
12 мај 2005
Мислења
289
Поени од реакции
11
Пред некое време прочитав за некое испитување со кое се дошло до мислење дека ако 600 000 000 луѓе скокнат во исто време (предвидено за јули 2006) ќе успеат да ја променат орбитата на Земјата и ќе го спасат светот од глобалното затоплување, промените во климата, итн..

Ако наоѓате логика во ова егистрирајте се на
http://www.worldjumpday.org/

Бесплатно е и мејлот што ќе го внесете не го користат за спамирање.

Мене ова ми изгледа доста возможно... :wink:

Абе ја за ова сум чул од пред 3 месеци, али не ми е јасно како може скокајќи на 600.000.000 во исто време, оваа планета да се помести во нова орбита, хм....... еми ај да скокаме да скокаме и да доеме до орбитата на Плутон а... :lol: :lol:

а да си седиме мирни, да не ја поебеме планетава :D

Пресметано е точно кога треба да се скокне за да не се зезне...

Теоретски е возможно, ама во пракса никако не би можело тоа да се изведе. Кој би ги синхронизирал тие 600 милиони луѓе? Па и да се држат за раце не би можело сите да скокнат во исто време. Не си фантазирајте!

само не видов дали пишува во колку саат е, или нема врска времето

Како бе нема врска?? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Иди на сајтот и избери ја временската зона (нашата е иста со таа на Берлин, на пример) и одма до тоа ти пресметува точно кога да скокнеш....
8)

20 јули 2006 12.39

може, и онака се будам у десет :D

а што со тие што спијат до 2, да си ги навијат саатите :D :D

А Американците што мораат да ги навијат алармите во 4-5 сабајле? :lol: :lol: :lol:
Ај може уште нема да спијат...

streets_of_dublin напиша:
А Американците што мораат да ги навијат алармите во 4-5 сабајле? :lol: :lol: :lol:
Ај може уште нема да спијат...

значи ништо од скокањево, американциве мрзливи се, нема да им се станува у 4 сабајле, треба да спијат за да одат на ворк :D

Абе ве глеам смешни, две лубеници да сакаш да пуштиш од рака на земја нема шанса да паднат во ист дел од секунда, 600 милиони луѓе ќе рипнеле. Не се заебаајте да не изреметите нешто, па да се залепиме за месечината! :)

не ни требаат Американците за да го смениме светот :lol:
(иако они би имале најдобср ефект ако ја земеме во предвид просечната килажа)

Мистичен напиша:
Абе ве глеам смешни, две лубеници да сакаш да пуштиш од рака на земја нема шанса да паднат во ист дел од секунда, 600 милиони луѓе ќе рипнеле. Не се заебаајте да не изреметите нешто, па да се залепиме за месечината! :)

ааааааааа... what's this lack of faith? :lol: :lol: :lol:

донекаде има логика ако си некој лаик и не се разбираш, ама ако земеш да размислуваш малку подлабоко, изгледа замрсена работава

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom