Cheapskating-nacin na ziveenje

• Креатор на темата Креатор на темата Mand1ng0
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
24 јуни 2015
Мислења
27
Поени од реакции
20
Gledajki go souto Extreme cheapskating otkriv deka nie stedlivite lugje ne sme retki i deka ne ima nasekade niz svetot. Pa vo ovaa tema mozeme da spodeluvame idei i soveti za stedliv nacin na ziveenje, kako da zastedime sto povekje na voda, struja, telefon, hrana i drugo.
Eve tuka nekolku klipovi od souto da vidime za sto se raboti iako mislam deka nie Makedoncite kako posiromasni od Amerikancite sme sigurno pokreativni vo ovaa rabota i mozeme mnogu povekje da zastedime.

Разбирам штедење, ама која е поентата на ова? Ќе заштеди да речеме 1000 долари годишно и што им праи? Нема некоја цел кон што штеди. У гроб ли ќе ги носи?
Која е поентата да имаш убава куќа со убав мебел кога се е покриено со пластика?
Ќе јаде храна која е расипана и ќе се испоразболи и на крај парите што ги штедел ќе ги остаи у болница...
Сфашта.

- Повелете, влезете, сакате ли да се освежите?
- Паа, може.
- Жено, отвори прозорот.

Гзпапир сушење на тераса.

Варење кафе со сенката од зрното врзано на конец.

Не пиење на чај пошто бил мрсен и може човек да го протера.

Правење далековод од паричка помеѓу две спротиставени страни.

Чување на неисхранет крокодил кој што наликува на гуштер.

И така натаму.

Разбирам штедење, ама која е поентата на ова? Ќе заштеди да речеме 1000 долари годишно и што им праи? Нема некоја цел кон што штеди. У гроб ли ќе ги носи?
Која е поентата да имаш убава куќа со убав мебел кога се е покриено со пластика?
Ќе јаде храна која е расипана и ќе се испоразболи и на крај парите што ги штедел ќе ги остаи у болница...
Сфашта.
Ne znam valjda tie si znaat koja im e celta.
Jas na primer ne sakam zemjava da ja polnam so gjubre od nepotrebni gluposti i stedam za da se penzioniram na 35 da mozam da se posvetam celosno na mojata pasija crtanje sliki.

Ова штедењево која болест може да стане. Колку постар толку поскржав. Побрзо лек за рак ќе најдат, за скржавост нема. Абе алооо, еднаш се живее. Удри тоа главата малку...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom