Целосна вистина

• Креатор на темата Креатор на темата aaaaaggggg
  • Време на започнување Време на започнување
мислам дека не постои човек на светот во кого би имал толкава ГОЛЕМА доверба за да му се исповедам и да му ги кажам сите мои тајни.
уствари може во Кина на гости кај некој Кинез што нема појма од македонски јазик, па фино-лепо се да му изнакажам и знам дека мнооогу ќе ми олесни Ч)

п.с. не сум убил човек.........

на никого неможам да му кажам буквално се затоа што многу от луѓето што те опкружуваат се хранат од испревртување вистини и искористување на твојте слабости на најподол можен начин.

еднаш под дејство на алкохол ми се има случено да искажам една реченица од длабочината на мојте мисли кој треба да останат тајна, тоа беше еден вид на добар совет но сепак сеуште се каам за тоа.

треба да си направиш граница на тајните и на обичните работи исто така да создадеш граница и на кој, што можеш да си дозволиш да му искажеш

Тајната што ја знаат двајца, повеќе не е тајна.

Никогаш не кажувајте нешто што може да биде искористено против вас кога тогаш , некогашниот пријател може да ти биде и поголем непријател од најголемиот непријател .
Некогаш сум кажувал работи кои не треба да се кажат на лица на кои не треба и сум плаќал за тоа али тоа ми беше лекција и сега слабо кажувам работи кои не треба да се кажуваат на кого било дури и на најдобрите пријатели ги имам доста ама баш сакам да видам кој навистина ми е вистински пријател , а кој не и дали има некои од нив кои ми прават само шо се вика лице , не верувам дека има такви ама пополека пополека треба да се проверува ...
Како и да е тешко дека постои некој шо може скроз да се исповеда и да му кажи се на неговиот пријател , ама некогаш е кобно и кога и некои помали работи кои не треба да се кажат ,а се кажуваат .

Во принцип имам двајца другари и една другарка на кои можам да им се доверам за било што но сепак длабоко во мене има работи кои што ги чувам во себе и мислам дека никогаш нема да ги споделам со некого.

ако воопшто сакам на некој да му се доверам апсолутно за се ке го поставам прво на неколку теста односно ке му поткажам така некоја и не толку битна работа па после извесно време ако приметам дека знае да си го држи зборот и дека нема да каже никому а притоа ке гледа да ми помогне значи океј си е човекот и можам да му се доверам повторно но сепак во граници. постојат такви луѓе кои што тоа знаат и да го злоупотребат во крајни мерки али јбг. најчесто до сега ако имам потреба на некој нешто да му кажам тоа е девојката која знам дека нема никогаш да ме изневери во било кој поглед...

definitivno ziveeme vo nedoverliv svet, i nee pametno da se doveruvas nekomu koj ne tie dokazan prijatel

Во никој немам доверба и на никого не се доверувам

Едноставно несакам да ги замарам другите со моите тајни,а и полесно ми е кога знам само јас
isto e i so mene spenser
--- надополнето: Sep 16, 2011 5:12 PM ---
koj moze da ne razbere poubavo osven nie samite?kolku i da sme pameni ili ludi pak nie sme tie sto znaeme sto pravime i so koja pricina

Да бев буквално способна да кажам повеќе од 10% од тоа што ми се одвива во главата или она што де-факто ми се случува, мислам дека ќе бев посреќен човек.Не е дека не им верувам на оние кои што ги сакам, туку дека не можам сама себе да си верувам до таа мера за да му верувам на некој друг.

Кажувам се, но само на една личност која ја поштувам како сестра, тоа трае околу 4 години и сум целосно сигурен дека моите тајни се навистина тајни. И таа исто така ми кажува се и ме поштува како брат. Многу полесно ми е кога некоја мака ке ја споделам со неа, кога ми се случи нешто едвај чекам да и кажам па заедно да се радуваме или да тажиме. Имаме речиси исти проблеми па затоа и се пронајдовме во улогите на поддржувач.Инаку знам многу тајни на повеќе луѓе но никогаш немам префрлено некому или издадено, едноставно таков сум.

Имам луге на кој им се имам доверено скоро се , зборувам за најблиските луге !!! али ипак има некој рабори што не може и не ги знае никој друг освен мене . Дали некој од тука се има доверено некому баш се или ипак постои нешто длабоко во вашата подсвест што не би го спомнале никому ???? :D

normalno ima tajni koi mozes da gi spodelis so svoite najbliski, a ima tajni koi ostanuvaat samo za sebe intimni tajni koi ne gi spodeluvas so nikogo

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom