Canon ПРИНТЕР

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
15 ноември 2011
Мислења
314
Поени од реакции
30
Здраво !
Ме интресира сакам да земам Canon PIXMA MP495 но нешто ми подрекоја дека тешко се најдувал кертриџ т.е. Боја па ме интресира дали некој има искуство со Canon да знам дали да земам . Имам избор меѓу Canon и HP.
Благодарам

Здраво !
Ме интресира сакам да земам Canon PIXMA MP495 но нешто ми подрекоја дека тешко се најдувал кертриџ т.е. Боја па ме интресира дали некој има искуство со Canon да знам дали да земам . Имам избор меѓу Canon и HP.
Благодарам
и да не најдеш оригинална боја има “рефус“ боја (туби со шприц и лепенки) со што моеш да си го полниш твојот стар кертриџ шо го имаш и само треба да го ресетираш нотификаторот за боја за да не ќенка дека не е сменет кертриџот и толку :)

и да не најдеш оригинална боја има “рефус“ боја (туби со шприц и лепенки) со што моеш да си го полниш твојот стар кертриџ шо го имаш и само треба да го ресетираш нотификаторот за боја за да не ќенка дека не е сменет кертриџот и толку :)
Ова со шприцов сигурно работи оти гледав и еден друг начин со екстерен дел нешто ко туби беа само незнам то сам дали да го направам или се купува целосно ?!

Ова со шприцов сигурно работи оти гледав и еден друг начин со екстерен дел нешто ко туби беа само незнам то сам дали да го направам или се купува целосно ?!
Ја дома на канон пиксма не знам шо број иам така мењано боја (го имав помалце од еден месец језда).
Си има шприц, одлепуваш едно дупче на кертриџот, го пуниш шприцот со боја и после низ дупчето го пуниш кертриџот (се ова на изваден кертриџ), лепиш лепенката на дупчето (за да не истекува) и после софтверски (не ми текиња на процедурата) го ресетираш тоа трепкањето дека “нема боја“ (и на виндоусот и на печатачот треа нешо да напраиш, некоја комбинација од стискања на копчиња беше).

Иначе тоа со екстерен дел ти е додатен supply со боја (најчесто по фирмиве кај шо многу принтаат) така да не ти се исплати (а и многу е скапа и бојата + нема да најдеш такви цефки и спремен материјал, сам не моеш да го изведеш баш нај профи).

Значи само со шприц фаќа а како то да го рестартирам кертриџот видов нешто имаше на епсон дугме ама тоа е електроника ваљда само го препознава кога е полн кога не е.
--- надополнето: Nov 21, 2011 10:22 PM ---
Ова мислам подобра идеа е. а и не е скапо 20 долари http://i01.i.aliimg.com/img/pb/535/354/396/396354535_224.jpg

Значи само со шприц фаќа а како то да го рестартирам кертриџот видов нешто имаше на епсон дугме ама тоа е електроника ваљда само го препознава кога е полн кога не е.
не, препознава само скроз нов ОРИГИНАЛЕН кертриџ (не знам зашо, најверојатно да се заштитат, а како е изведено тоа појма неам)
има ти викам комбинација од дугмиња која треба да се притиснат (као шифри на нинтенти/сони кец :D) и се ресетира проверката за боја на “полно“
--- надополнето: Nov 21, 2011 10:24 PM ---
--- надополнето: Nov 21, 2011 10:22 PM ---
Ова мислам подобра идеа е. а и не е скапо 20 долари http://i01.i.aliimg.com/img/pb/535/354/396/396354535_224.jpg
Чеј сеа ти прашуваш или одговараш?
Не знам зашо се објаснувам на луѓе кои бараат одговор и после не го прифаќаат.
Така терај.

не, препознава само скроз нов ОРИГИНАЛЕН кертриџ (не знам зашо, најверојатно да се заштитат, а како е изведено тоа појма неам)
има ти викам комбинација од дугмиња која треба да се притиснат (као шифри на нинтенти/сони кец :D) и се ресетира проверката за боја на “полно“

Така терај.

Така терај.

statusQuO можеш малце да појасниш. Тоа со ресетирање чуда како иде. Затоа што имам канон ( Canon MP210 ) Од како го купив ми снема од таа фабричка боја. И после отидов во продавница им ги однесов кетриџите демек ми ги пунеа, кога се вратив дома и ги наместив не ми принташе,фотокопираше. Молам помош.... затоа што година дена ми стои вака а за една копија идам до фотокопирница.

statusQuO можеш малце да појасниш. Тоа со ресетирање чуда како иде. Затоа што имам канон ( Canon MP210 ) Од како го купив ми снема од таа фабричка боја. И после отидов во продавница им ги однесов кетриџите демек ми ги пунеа, кога се вратив дома и ги наместив не ми принташе,фотокопираше. Молам помош.... затоа што година дена ми стои вака а за една копија идам до фотокопирница.
Луѓето по форумите не знаат се, а и да знаат некад им прек*рчува да објаснуваат на луѓе кои ги мрзи да прогуглаат пред да постават прашање.
Ништо лично. Google it.

Треба да одберам меѓу Canon или HP затоа само сега ме буни ова со боиве. Дали ќе најдам кертриџ или не.. Решение со полнење на старите е добра идеа само дали некој има ставено од тој типот на бои погоре.
statusQuO Фала за одговорите :) Не ме свати
--- надополнето: Nov 22, 2011 12:16 PM ---
Поточно од тие екстерните тубички барем само се полнат нетреба да рестартирам.Затоа и прашував за другава идеа :)

Back
На врв Bottom