BYD во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Строго електрика имаат byd или имаат и хибриди?
Имаат и хибриди со ознака DM-i скоро на секој модел имаат и хибридна варијанта

Имаат и хибриди со ознака DM-i скоро на секој модел имаат и хибридна варијанта

jas tuka gledam od srpskava strana...

Се збори дека наскоро доаѓа во МК, одвај чекам да видам кој ќе биде дистрибутер. Знае некој нешто? :)

И јас слушнав истото, минатата недела има и увезено коли тука кај нас. Истиот од Албанија кај нас и во Косово. Имало и од Порше преминато таму слушнав.

Последно уредено:
Блага паника меѓу останатите авто импортери во Македонија... :D

Нека дојдат што поскоро, не е лошо да се збрчи едно BYD Seal U DM-i :)

Се збори дека наскоро доаѓа во МК, одвај чекам да видам кој ќе биде дистрибутер. Знае некој нешто? :)

Ме заинтересира и мене ова, слушнав муабет пред недела дена.

Сега раскликав малце и гледам има неколку акаунти на инста, еден од нив е линкнат за

Потенцијално тие би можеле да се дистрибутери.

Не знам и до сега што беше пречка за да ги донесат BYD, кога веќе многу понебитни кинески брендови се најдоа на наш пазар.

Небитен бренд може да се донесе полесно, а за битен (како BYD) треба да се исполнат повеќе услови :)
Сега раскликав малце и гледам има неколку акаунти на инста, еден од нив е линкнат за

Потенцијално тие би можеле да се дистрибутери.
Па, ако веруваме на објавите нa Facebook, може наскоро да добиеме салон во Џевахир :)
1786565643230.png
Автоматски споено мислење:

Али, се некако мислам дека овие нема да се единствени, туку само едни дистрибутерите...

Последно уредено:
Небитен бренд може да се донесе полесно, а за битен (како BYD) треба да се исполнат повеќе услови :)

Па, ако веруваме на објавите нa Facebook, може наскоро да добиеме салон во Џевахир :)
Прегледај го приврзокот 484757

Али, се некако мислам дека овие нема да се единствени, туку само едни дистрибутерите...
А може и да се фирма ќерка на некој од другите импортери кои имаат ниет да се прешалтаат.

На крајот на претходниот месец видов неколку BYD на носачи од АМСМ, веројатно имаат процес на хомологација или како и да се вика. Domain-от не е byd-mk.mk, туку bydauto.mk, ги истражив малце, луѓето кои ги увезуваат се сопственици на Western Union и некоја градежна фирма која гради кај East Gate, нормално од Косово/Албанија се.

Очигледно ти знаеш.

На крајот на претходниот месец видов неколку BYD на носачи од АМСМ, веројатно имаат процес на хомологација или како и да се вика. Domain-от не е byd-mk.mk, туку bydauto.mk, ги истражив малце, луѓето кои ги увезуваат се сопственици на Western Union и некоја градежна фирма која гради кај East Gate, нормално од Косово/Албанија се.

Очигледно ти знаеш.
Стварно не знам, иако верувам дека мислиш така затоа што јас ја имам отворено темава Имам чуено дека доаѓаат наскоро, ама немам никакви детали - очигледно ти знаеш повеќе од мене. Вистината е дека имам интерес да купам BYD, ако не забегаат со цените и ако понудат интересни модели.

Back
На врв Bottom