Бугарите и Грците против визната либерализација на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
815
Македонските душмани си ги покажаа забите. Како секогаш во историјата, грците и бугарите ги здружуваат заеднички силите, кога се работи нешто да и напакостат на Македонија и Македонците. За грците ни е сосема јасно дека отворено се против Македонија, но треба да се демаскира јавно и хиената Бугарија, која секогаш вербално тврди дека ја поддржува Македонија во евроинтеграциите, но во практика, секогаш работи ПРОТИВ Македонија.

Еве го извештајот на Канал5 телевизија по ова прашање:
Македонија нападната во Европскиот парламент од бугарски и грчки европратеници дека не заслужува да добие визна либерализација поради територијални претензии и кршење на човековите права. Негативните ставови за Македонија беа искажани на дебатата во Европскиот парламент посветена на визната либерализација.

- Владата во Скопје се уште проповеда екстремен национализам. Циркулираат мапи и писма кои велат дека делови од Грција всушност треба да бидат дел од нивната сопствена територија. Тврдат дека грчка земја треба да им припадне ним, изјави грчкиот европратеник Атанасиос Плеврис

- Македонија од самиот момент на основање настојува да води постојана антибугарска политика. Последната работа беше апсењето на бугарската државјанка, Спаска Митрова. Ова е неприфатливо за бугарското општество да се дадат такви дозволи на земјите што ги кршат правата на бугарските граѓани, изјави бугарскиот европратеник Димитар Стојанов.

http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=53355

Битушанец нешто на изненадан ми личиш.Ти што очекуваш.20 г се дерете по медии и по форуми за татари, чуваши, фашисти и сега милиа изненадан едва ли те.То бива гонсуратл`к ама чак толкова :toe:

Битушанец нешто на изненадан ми личиш.Ти што очекуваш.20 г се дерете по медии и по форуми за татари, чуваши, фашисти и сега милиа изненадан едва ли те.То бива гонсуратл`к ама чак толкова :toe:

Не сум изненаден, вие сте бугари.

И не сме виновни што бугарите се турко-татари, факт кој и самите вие го учите по вашите училишта. :toe:

- Македонија од самиот момент на основање настојува да води постојана антибугарска политика. Последната работа беше апсењето на бугарската државјанка, Спаска Митрова. Ова е неприфатливо за бугарското општество да се дадат такви дозволи на земјите што ги кршат правата на бугарските граѓани, изјави бугарскиот европратеник Димитар Стојанов.

Атака си е АТАКА :D

Добро бе „комшии“ како вистински хиени сте, веднаш кога се отвори тема за вас и вашето поимање на политиката како средство за напакостување на нас, вие како дождовници излегувате и веднаш почнувате со вашата кампања.

Кој Гркомани се Татариве тоа е невидено :sekss: Чао Татаро-Малака:baeh: само :drk: можете .

Баро: Македонија ги исполнила условите, Србија и Црна Гора со значаен прогрес

Македонија ги остварила сите услови, синоќа во Стразбур изјавил европскиот комесар Жак Баро, а Србија и Црна Гора направиле значаен напредок во реформите за укинување на визите од јануари идната година....

Извор:http://www.time.mk/read/aa34f70c51/3cd40af35d/index.html

Древните пак започват истерично злобее.Немам намера да навлизам во детајли като тоа дека партија Атака не е управлјавашта партија и има относително малко влијание.
Тоа което мене ме чуди е како после 20г злобеене - татари, чоропогашти, монголи фашисти , 20 г гнусни обиди и да очекуваш нешто позитивно от Бугариа.Па и да се буниш хиени незнам си какво.На какво основание?Тоа много ме интересира.:toe:
Постојано плукате зад грба на човек като ве плукнат и вас и одма изненадани.Ама как нели уж бевте пријатели....

Тие 20 год. за кои ти се наоѓаш навреден се како резултат на 200 год. континуирано и систематско уништување и разнебитување на Македонија од страна на Бугарија Грција итн. А хиени? Е тоа е најдобрата формулација на политиката на Бугарија од секогаш кон Македонија. Ти веројатно тоа не можеш да го забележиш затоа што тебе те засегаат тие 20 год., впрочем 200 год. за вас се само бројка.

Тие 20 год. за кои ти се наоѓаш навреден се како резултат на 200 год. континуирано и систематско уништување и разнебитување на Македонија од страна на Бугарија Грција итн. А хиени? Е тоа е најдобрата формулација на политиката на Бугарија од секогаш кон Македонија. Ти веројатно тоа не можеш да го забележиш затоа што тебе те засегаат тие 20 год., впрочем 200 год. за вас се само бројка.
Уште се истите гомна од пред ако не 200 тогаш 150 години гледам оној се буни. Еднаш Татаро-Фашист секогаш Татаро-Фашист :buum:

Ти малоумен ли си.Преди 200 ние бевме под турско робство.
Инак за нешто по одамна не си ли јадосан.За ледниковата епоха.За измирането на динозаврите не те ли тревожи нешто и по таа тема ?

Мал сум, но умен сум. И кажи пак не навредуваш! А пикањето на главата во песок како ној и обид да наметнеш дискусија на оштетена странка само повеќе докажува за вистинските намери на политиката на твојата матична земја.

Уште се истите гомна од пред ако не 200 тогаш 150 години гледам оној се буни. Еднаш Татаро-Фашист секогаш Татаро-Фашист :buum:

И преди 150 години не е имало Бугариjа. Бегаj на училиште и да не пропуснеш уроците по математика! Но не влизаj во час по историjа - там ништо нема да научиш! :helou:

ама баш никој не е изненаден ...
ние отсекогаш ја знаеме вашата политика ..
добро е шо и вие ги отворивте картите .. а не се лигавевте пред некое време со лажни слаткоречиви зборови ...

Е как така преди 200 години сте биле подложени на "систематско уништување и разнебитување на Македонија" от Бугариjа, кога Бугариjа бe создадена от Русиjа преди 130 години /нели така сборите/? А хиено? :helou:

Се обидуваш да се фатиш за бројки и да разводниш дискусија, буквалисти како тебе само си ја ишкаат мувата од капата. Не ти одговара читање меѓу редови.

Реков како што тој карикираше со бројката 20, така и јас само сакав да напоменам дека нивното систематско напаѓање, притисоци и обиди за уништување се многу повеќе од 20 г. вербално напаѓање од наша страна во кое тие се наоѓаат засегнати. (ако може така да се каже)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom