Брука во КАМ маркетите

• Креатор на темата Креатор на темата pozdrav eden topol
  • Време на започнување Време на започнување
Најголем дел од Milka што се продава во Македонија, Србија, Бугарија, Грција, Косово и регионот доаѓа од фабриката на Mondelez во Романија.

Најголем дел од Milka што се продава во Македонија, Србија, Бугарија, Грција, Косово и регионот доаѓа од фабриката на Mondelez во Романија.
Булшит..
Не знам што се продава во вашата земја и во Србија, но во Бугарија, Mondelez има две големи фабрики и 100% од продадените производи се произведени во Бугарија.

......Mondelez Bulgaria exports to over 25 countries globally, including Ukraine, Greece, Egypt, Spain, and Portugal. A significant portion of the company's production is for export, with around 70% of its output being sent to international markets...
Svoge0.jpg

Svoge00.jpg

Svoge3.jpg

Svoge4.jpg

Svoge5.jpg

Фабриката во Своге
Svogе2.jpg

Svogе.jpg

Фабриката во Казичене
Kazichene.jpg

Kazichene1.png
Претпоставувам дека голем дел од она што се продава во Македонија доаѓа и од Бугарија.

не се сеќирај ние не јадеме Милка чоколада произведена во Германија туку во фабриката која е во Романија тоа е прво второ кај нас нема 100 гр веќе неколку години туку 90 гр
Дури и во Германија милката го нема тој вкус што го имаше порано исто е и со другите чоколади.

Дури и во Германија милката го нема тој вкус што го имаше порано исто е и со другите чоколади.
Druzhe abe shto ce ti e milka koga imash Penny i Lidl chokolado.
Povkusni, mnogu poevtini i pokvalitetnu.
Primer Lidl Chokolado nekni kupiv 5% povejche leshnici. I 30centi poevtino.
Ne e do cenata ama vkusot e mnogu podobar.

Сигурен си дека е од Романија ? ја мислам дека е од Косово, Албанија или друг регион со доминантен шпон ленгвиџ.
Од Романија е оваа кај нас милка, бугарската милка ја увезуваа Фрукт импорт едно време.

Мерцедес слушам своето производство ќе го селел во Полска.Добро бе дали нешто веќе се произведува таа Германија?

Druzhe abe shto ce ti e milka koga imash Penny i Lidl chokolado.
Povkusni, mnogu poevtini i pokvalitetnu.
Primer Lidl Chokolado nekni kupiv 5% povejche leshnici. I 30centi poevtino.
Ne e do cenata ama vkusot e mnogu podobar.

Лидл чоколадото секако е боље на вкус од милка, но и тоа е променето. Се помалку какао ставаат во чоколадите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom