Browser Based игри

• Креатор на темата Креатор на темата Грејвдигер
  • Време на започнување Време на започнување
Г

Грејвдигер

Гостин
13z0gva.png

OGame | www.ogame.org
Ogame е стратегиска планетарна симулација со преку 1,000 играчи ширум светот кои се натпреваруваат меѓу себе. Се што ви е потребно за да ја играте играта е да имате прелистувач.

2moch8h.png

eRepublik | www.erepublik.com
Броусер игра во која играчот игра улога на граѓанин на некоја држава. Играта ја започнувате со барање на работа и откако ќе се вработите некаде, секој ден работите и ви се зголемува скилот. Со зголемување на скилот ви се зголемуваат и шансите за да дојдете на повисоко работно место.

s1s0pl.png

Quake Live | www.quakelive.com
QuakeLive е исто како и познатата игра за РС Quake, но овој пат во browser верзија. За да ја играте играта, потребно е да се регистрирате, да го симнете додатокот којшто за вашиот прелистувач(тежи околу 5MB) и започнувате со играта.

b3rfy0.png

Gladiatus | www.gladiatus.org
Доколку не се плашете од опасностите на дивеењето и доколку можете поносни да влезете во арената и да го победите секој што ќе ви се спротистави, тогаш влезете во немилосрдниот свет на Гладиатус.

2ewedz4.png

Power Play Manager | www.powerplaymanager.com
Сигурно ги знаете бројните онлајн манаџери на кошаркарски и фудбалски клубови. Па еве и една игра на која вие сте менаџер на еден хокејарски клуб. Откако ќе се регистрирате на играта ќе имате можност да се натпреварувате со преку 1,000 играчи ширум светот, и да не заборавам да ви кажам дека секоја држава има своја сопствена лига од 20 тимови и сезоната трае 112 денови. Има и македонски превод.

1689xyp.png

Ikariam | www.ikariam.com
Звукот од морето, белите песочни плажи и сонцето! На мал остров некаде на медитерианот, започнува да се гради древната цивилизација под ваше водство започнува ерата на богатството и големите откритија.

2epo5jb.png

RuneScape | www.runescape.com
Малку стара MMOG(massive multiplayer online game) игра, сместена во светот на фантазијата. После одбирањето на свој лик, можете да правите се што ќе посакате. Живеете со мечот и се соочувате со илијадници противници, решавате мисии и учете нови вештини со што ви се зголемува скилот. Можете да је играте преку вашиот прелистувач и не бара никакви инсталации.

Доколку имате уште интересни игри кои се играат преку интернет прелистувачот и не бараат никакви инсталации, слободно пишете ги во темата и да дискутираме за нив. Па понатаму можеби ќе успееме и да едитираме или направиме наша сопствена browser based игра, со помошта на програмерите од форумот, што сум сигурен дека ги има во прилично голем број.

Еве уште некои Browser Games.

The Continuum

220pxthecontinuumlogo.jpg

Играта е во вид на стратегија излезена на 25 Јуни 2008 година.

Базирана е на Adobe Flash Based.

Линк.

Twilight Heroes

Turn Based RPG игра излезена 31 Октомври 2007 година.
Во играта имате своја статистика, HP, Intellect, Strength и Reflexes.
Исто така имате левели.

Линк.

Fallen Empire Legions

62533logo4.jpg

Играта е онлајн пукање слично на Quake Live.

Линк.

eRepublik ја пробав ама не ми е нешто многу интересна па ја оставив а oGame ја играм редовно во 42 универзум сум. Овие другите ги немам пробано

Од овие овде Гладиатус е сигурно една класа подобра од сите. Кој шо ја нема пробано а сака ваков тип на игри, нека не чека .. нема да зажали. Исто и Mobsters, на мајспејс ја играв неа, исто многу добра игра.

Battlefield Heroes.

Free Realms. :smir:

Играм(и тоа многу) browser based игри, бидејки нетреба многу време да се посвети на нив(10 минути дневно е доволно)...

Играм:
Ikariam( Server Zeta/.com & Server Iota/.com)
Gladiatus( Server 9/.com )
eRepublik ( Italy & Turkey )
QuakeLive
myBrute

Од овде еРепублик и Куејк Лајв плешам. Ерепублик цело време, за Куејк Лајв не сум толку активен.

leftswordguy.gif
[SIZE=+2]The Kingdom of Loathing[/SIZE]
rightswordguy.gif

An Adventurer is You!

Порано ја играв многу. А можи и сега пак да почнам.
Играта е пародија на сите РПГ игри ( и се можно остало) :)

www.bitefight.com ja igrav na angliski hrvatski i slovenski server no mi se zdosadi sea ja igram erepublik i e mongu interesna i ne bara mnogu rabota sam 10-20 minuti dnevno ako vi treba pokana slobodno kazite ke vi pratam po meil

eRepublik ја пробав ама не ми е нешто многу интересна па ја оставив а oGame ја играм редовно во 42 универзум сум. Овие другите ги немам пробано
kako ti e nikot ?

Играм еРепублик.
Ни требаат уште околу 100 активни играчи и ке ја добиеме Македонија

my brute

- Како да направите и вие да играте?
Кликнете на линкот пишете го вашиот ник нејм и оберете некој од скиновите за луѓе и одберете си боја.Борбата ќе биде против мојот човек кога ќе заврши вие одите Go back to gjore_milan cell (пример).Таму имате да си ставите ваш пасворд и имате да се логирате во арената преку логин ту арена каде што имате на почетокот во овие 24саата 6 борби а понатаму секој ден по 3.Исто така под логин ту арена има и да се регистирате на турнирите каде што ве дава автоматски за следниот ден вие не треба да правите ништо вашето човече се тепа :)
- Kaчување левели и слично
За секој качен левел ви отвара или некој скил или некое оружје исто така има и животни што ги отвара куче,волк и мечка.Секое прашање и нешто нејасно слободно пишете.Ајде пишете ги тие што ќе се снајдат нека пишат линк од нивното бруте да го видиме :)
Ако играте денеска други три борби ќе можете да играте утре.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom