Брезов сок

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.117
1215696766_0379.250x225.jpg

Да го пиеш брезовиот сок во чист вид- е задоволство. Пријатен на вкус, освежителен и окрепувачки напиток за организмот .

Како никому не му текна да увезе брезов сок - во Русија е живо џабе - ама.....ај

инаку покрај тоа што е освежителен пијалок е и мн.лековит.Лекува атеросклероза, камен во бубрег, ревматизам, бронхит, камен во жолчка...инфекциски и алергиски заболувања, при егземи , против косопад авитаминоза, расеаност, замор,депресија......

Просто чудо на природата!

Oд каде точно може да се набави,дали по нарачка или од аптеки...потербен ми е мене таков сок заради инфекциските заболувања,и колку чини...не дека парите се проблем:D
Aма како што фатив во горенапишаното изгледа го нема овде.

Oд каде точно може да се набави,дали по нарачка или од аптеки...потербен ми е мене таков сок заради инфекциските заболувања,и колку чини...не дека парите се проблем:D
РубинРед- кај нас го нема - (штета)
инаку бадијала е таму- оној во супермакетите што се продава е 39 рубљи за 3 литарски флаши , додека оној чистиот(како екстракт) еден литар сега чини 200 рубљи ( 37 rubli=1 evro)

Само една информација- завчера брезов сок најдов во Бугарија - значи таму можете да го купите и е мн.ефтин, а штом го има таму веројатно го има и во гејлада- (па доколку патувате на исток или југ од МК- не ни помислувајте да го одминете, а да не го пробате:salut:

Само една информација- завчера брезов сок најдов во Бугарија - значи таму можете да го купите и е мн.ефтин, а штом го има таму веројатно го има и во гејлада- (па доколку патувате на исток или југ од МК- не ни помислувајте да го одминете, а да не го пробате:salut:

Фала за информација :vozbud: во Гејлада не планирам да одам ама во Бугарија можеби ке одам да го земам...Ех баш штета што го нема овде,гледајки за што користи ке биде добар:D

1303375987_sok_0300.jpg

1303376018_sok_0100.jpg

1303376013_sok_0200.jpg

со почетокот на пролетта во Белорусија започна собирањето на брезовиот сок
:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom