Брак за документи

• Креатор на темата Креатор на темата ilz
  • Време на започнување Време на започнување

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
Znaeme deka vo denesno vreme e tesko da se zivee vo MK, pa del od narodot si go bara spasot nadvor od MK i site vagaat bugarski pasosi,no jas ne sakam bugarski pasos,sakam dokolku nekoja zenska osoba nudi brak vo bilo koja evropska drzava ili dokolku poznavate nekoja takva osoba da mi se obrati po privatna poraka,normalno spremen sum da platam za uslugata... ma da ne veruvam deka i makedoncite ova go pravat vo stranstvo,najmnogu turcite pravat vakvi raboti...sepak ako nekoj nudi takvo nesto pisete po PP!!!

Patriot si ne sakas bugarski, ama ke treba da imas dete so taa. E ajde vidi sto e podobro da imas. :D

Sent from my Samsung Galaxy S3 using Tapatalk

Пустец му е мајката, можеш и албански пасош да фатиш.

Znaeme deka vo denesno vreme e tesko da se zivee vo MK, pa del od narodot si go bara spasot nadvor od MK i site vagaat bugarski pasosi,no jas ne sakam bugarski pasos,sakam dokolku nekoja zenska osoba nudi brak vo bilo koja evropska drzava ili dokolku poznavate nekoja takva osoba da mi se obrati po privatna poraka,normalno spremen sum da platam za uslugata... ma da ne veruvam deka i makedoncite ova go pravat vo stranstvo,najmnogu turcite pravat vakvi raboti...sepak ako nekoj nudi takvo nesto pisete po PP!!!
Ти си мислиш оти жена е помалото од двете зла?
Има низ уши да ти го извади тој брак.

Имам еден познаник се зема со Германка. Разговарале се договориле да се земат за документи, ама почнаа многу да се сложуваат да им биде убаво заедно, си имаат едно дете, на пат им е второ и уште си се во брак. Непланирано им излезе да им биде прекрасно.
Затоа не се зезај, немој со било каква да договараш да не се заљубиш :D

Patriot si ne sakas bugarski, ama ke treba da imas dete so taa. E ajde vidi sto e podobro da imas. :D

Sent from my Samsung Galaxy S3 using Tapatalk
:facepalm: зошто мора дете да има? За документи се работи, алооо ќе глумат дека се сакаат и дека бракот е вистински....

Истото важи и за мене! Ако има некоја која би сакала да ме земе за маж некаде надвор од МКД каде што ќе можам да праам пари, нека повели да ми пише. Опасно забавен сум, имам безброј скилови и поседувам природна харизма и добар дух! :))) Навалете.

Истото важи и за мене! Ако има некоја која би сакала да ме земе за маж некаде надвор од МКД каде што ќе можам да праам пари, нека повели да ми пише. Опасно забавен сум, имам безброј скилови и поседувам природна харизма и добар дух! :))) Навалете.
Vazno reklama si napravi.Za sebe.

Sent from my Vodafone Smart II using Tapatalk 2

Иди земи си бг пасош.брак по договор не е така едноставен ко што замислуваш.сега има строги критериуми секаде за да се уверат дека бракот е вистински.така да прво види си на нет што бараат после размисли за брак по договор.ќе си останеш без пари и без документи и у затвор.и за да ја платиш жената зависи спрема земјата ќе ти побара најмалку 10 илјади евра.[DOUBLEPOST=1400139129][/DOUBLEPOST]

Едит: еве прочитај си сам,конкретно за англија, затвор 22 месеци и депортација после отслужување на казна. :D

http://www.dailymail.co.uk/news/art...iages-Nigerian-Hungarian-couples-stay-UK.html

Последно уредено:
Многу си ограничен во изборот, пример во Грција 20 години треба да чекаш и прашање е дали ќе добиеш документи.
Најбрза документација преку брак може да се среди во Австралија и Америка за околу 3 години ги добиваш...европските земји се нешто повеќе и мора да живееш со неа бидејќи многу често има контроли.
Значи огромен е ризикот да докажат дека не сте во брак, а ако докажат: добиваш забрана за влез во ЕУ од 5,10 или 15 години по желба на судот и парична казна.
Бугарскиот пасош е многу полесна опција за ЕУ.

Пред некое време во Шведска имаше вакви работи ,ама фатиле доста наши па депортација им напраија и некои отидоа во затвор и забрана за во ЕУ .Знам дека 10.000 евра дале за да склучат брак со жени швеѓанки , па инспекција ги испрашувала кај има стојат чевли ,зачини ,прибор за јадење итн . и се фатиле во лага и после 15 дена ги депортирале овде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom