BOOTVID.dll BSOD

• Креатор на темата Креатор на темата Dovahkiin
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
10 јануари 2015
Мислења
225
Поени од реакции
104
Локација
Пред компјутер
Здраво. Дали некој од постручниве може да ми каже како да го решам овај BSOD? Највероватно од графичката е зошто се случува кога играм игри и на самата слика пише VGA Boot Driver.
eks2g0.png

Edit: Дополнителна информација, се работи за HD6770 на 15.4 Beta драјвери.

Инсталирај драјвери шо не се бета !

15.4 Beta драјвери мислам дека сам си одговори на прашањето, инсталирај стабилни верзии

Проблемот е шо ги терам долго време, откако се излезени и не сум имал никакви проблеми. А дали ова BOOTVID.dll е всушност од AMD драјверите или од самиот Windows?

ако не си го средил проблемот, тогаш отвори command prompt и стартувај ја командата "sfc /scannow" (без наводници)

ќе ги провери сите системски фајлови и ќе ги замени расипаните фајлови. кога ќе заврши треба рестарт.

Всушност сега заприметив само во Need for Speed Most Wanted 2012 се случува проблемот, друго се тера океј. Ќе пробам со предлогот на @marambo.

ако не си го средил проблемот, тогаш отвори command prompt и стартувај ја командата "sfc /scannow" (без наводници)

ќе ги провери сите системски фајлови и ќе ги замени расипаните фајлови. кога ќе заврши треба рестарт.

Windows-Resource-Protection-found-corrupt-files.jpg

сега?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom