БОЈКОТ НА ГРЧКИТЕ (ГЕЈСКИТЕ) ПРОИЗВОДИ(ТЕЛИ) И УСЛУГИ!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.482
Поени од реакции
35.393
Локација
Скопје
Веб-сајт
www.kajgana.com
Составете ја листата на грчки производи кои треба да ги бојкотира македонскиот народ.
Не би сакал да користам производи на гниди.

Имаме еден куп македонски производи, ова е листата на работи кои од денес нема да ги применувам:

- Кроасанчиња "7 days" (или "7 gays") (и останати производи на Колид компани)
- Делта и Крикри сладоледи
- Узо
- Одмори во Грција.. ниту сум бил, ниту некогаш ќе идам.

(дополнете ја листата)

- Сите што имате космофон број земајте мобимак или вип
- Окта повеќе за нас да не постои

Да се заборави

1. Одење во Веро
2. Купување од Цементарница усје
3. Купување телефони Нокија ( сите нокии во Мк ги увезува грчка фирма Алфа Копи)

1. Одење во Веро
Ова колку што е добро, толку е и лошо. Во Веро има МНОГУ македонски производи, кои добро се продаваат. Мене не ми менува ништо: ниту сум купувал во Веро, ниту ќе купувам.

Да се заборави купување на евтини ствари од грчките конфекции во Македонија и не знам дали Тинекс е на грчки газда (ако е секако изберете друг маркет).

pa dobro tie makedonski proizvodi moze da se najdat i vo drugi prodavnici :) samo kjarot taka nema da go dademe na grcite
zatoa bi bilo podobro

Составете ја листата на грчки производи кои треба да ги бојкотира македонскиот народ.
Иако најверојатно нема да промени ништо, сепак не би сакал да користам производи на гниди.

Имаме еден куп македонски производи, ова е листата на работи кои од денес нема да ги применувам:

- Кроасанчиња "7 days" (или "7 gays") (и останати производи на Колид компани)
- Делта и Крикри сладоледи
- Узо
- Одмори во Грција.. ниту сум бил, ниту некогаш ќе идам.

(дополнете ја листата)
Ќе промени многу верувај ми. Грција многу работи извезува кај нас, и ако земеме да ги бојкотираме нивните производи, маркети банки итн... и те како ќе ја осетат разликата.
Затоа максимално ја подржувам оваа идеја...мамето грчко да им го ебам.

Да се заборави купување на евтини ствари од грчките конфекции во Македонија и не знам дали Тинекс е на грчки газда (ако е секако изберете друг маркет).
Тинекс е МАКЕДОНСКИ маркет. Поддржете го со купување македонски, ама бојкотирајте ги грчките производи во него.

Такви ствари не треба да ги увезуваме,а не само да не ги купуваме

и не знам дали Тинекс е на грчки газда (ако е секако изберете друг маркет).

Ја колку што знам тинекс е на наш човек.

Ова колку што е добро, толку е и лошо. Во Веро има МНОГУ македонски производи, кои добро се продаваат. Мене не ми менува ништо: ниту сум купувал во Веро, ниту ќе купувам.

Знам. И македонци се продавачите таму. Но на крај пак им се полнат џебовите на грчки газди. А македонски производи има и во Тинекс и во Рамстор.

Сите од Струмица, немојте да одите во City Cafe! Ќе му ги дупнам гумите на автомобилот на педерот!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom