Би се побунил ли Македонецот?

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Не, Македонче не се буни ни кога ќе му роди невестата 5-6 месеци по свадба,
а пред свадба не ја пипнал од колена погоре. (ова од мое лично искуство го кажувам)
Значи ти си му чичко на твоето дете ?

Низ некои маркети кај нас на одредени производи на рафтовите стои една цена пример 55 денари се зема производот и на каса излегува цена 67 пример.Зборот ми е што се земаат повеќе работи од еднаш и едноставно те краднат маркетите при здрав мозок едно пишува на рафтот друго после на фискалната после плаќањето. Има ли некое решение дека треба да се пријави, инспекторат или нешто слично за да се реши овој "поштено" накачување на цените, што според мене не е фер(колку е на рафт толку треба да се плати,зашто гледаш што ти треба и што ти одговара). Имам реагирано на каса и кај шеф на маркет ми вика нова пратка на роба различна е цената ке ја корегираме, но време си поминува и пак си остануе на истото ништо не е сменето.

Низ некои маркети кај нас на одредени производи на рафтовите стои една цена пример 55 денари се зема производот и на каса излегува цена 67 пример.
Менуваш маркет и замислуваш дека таму не постои маркет, јас така правам не се бунам туку едноставно го бришам местото кај што ми грешат постојано. За еднаш или два пати да се случи нешто имам толеранција, после жива сила не може да ме натера да видам дека има продавница на тоа место.... дури на пријателка и и имам речено еднаш, таа - „ај да влезиме во продавница“ а јас вака "која продавница? кај гледаш?"

Кога ја ставаат робата на рафтот одма ја ставаат и цената, ни нова ни стара пратка. Може нова продавачка ја разместува робата а не ги разместува цените.

Се жалат и нашиве за дебилни работи. Кој работел телекомуникации, знае.

@Miss Paranoia Во голем град можеш да бегаш од овај проблем има избор на маркети и продавници, што да се прави у помалите градови дека има 2- 3 маркета.Не е решението да смена на маркет,како купувач плаќам поштено треба и поштено да е со цените не вакак како што они прават. Ако знае некој нека каже дека може да се пријави, ма да не веруем дека и со тој ке се смени нешто. Да се вака Америка и те како ке функционират со пријавување.

Зошто на кроасаните 7 days во декларацијата нема МК како ознака на држава ?

http://www.opm.org.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=214:necesno-odnesuvanje&catid=81:kampanjipogradovi&Itemid=53

ќе ви напишев што е ова и што мислам за ова ама... ај кафе немам пиено

здружение за заштита на потрошувачи
прво ако го купиле она логото и ако го платиле со пари - врска немаат како да се заштитат не пак нас ќе не заштитат
друго - после кафето сум пооптимистична, можда насмеана, и тикви истата сум на лева ми тргна денов
добро утро............

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom