Би се побунил ли Македонецот?

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.115
Англичанецот купил леб , но токлку многу се растроил и тој и жена му затоа што фелките биле нерамно исечени парчиња и од нив неможел да направи „идеален„ сендвич и им напишал на фирмата на фејсбук
Јас за своите пари го заслужувам и го барам најдоброто :bravobe:

hotsauce.jpg

Morrisons_Bread_gift.jpg

http://www.telegraph.co.uk/news/ukn...placates-man-angry-about-his-wonky-bread.html

Премногу слободно време и си пополнува време, очигледно типот е шо си бара "рачки".

За ваквите само ластици.

јас како Македонец за ваква банална работа не би се бунел, ама за други работи што навистина вредат да се буниш, им ебам матер до грклан, а да силувам некого за нерамно сечена фелка ми е под секое ниво.

Македончето за вакво нешто да се побуни... :shook::shok2::neetaka:
Англичанецов ја претерал.
Разбирам дека не е убаво да се ќути,ама...

Да се побуниш за вакво нешто = да се побуниш затоа што ребрестиот чипс нема еднакви „ребра“. Сигурно човекот пати од ОCD или нема што да прави

Драмата беше коа бев мал и купив пица, ја донесов дома, и мајка ми ретардираната „многу тенка била што е ова“ со цел памет отиде да се побуни (без пицата) и кутриов и направил уште една :D

До кога бе ќе си го мерите со странциве до кога бе ќе ви го перат мозокт.
Нели еднаквото беше демоде па му пресекле малку на косо да не биде монотоно, на крај краева купи друг леб дебилу еден или пресечи си го сам.

Англичанецот купил леб , но токлку многу се растроил и тој и жена му затоа што фелките биле нерамно исечени парчиња и од нив неможел да направи „идеален„ сендвич и им напишал на фирмата на фејсбук
Јас за своите пари го заслужувам и го барам најдоброто :bravobe:

hotsauce.jpg

Morrisons_Bread_gift.jpg

http://www.telegraph.co.uk/news/ukn...placates-man-angry-about-his-wonky-bread.html

Па нешто слично има и за австралискиот Доминос Пица, за кој Австралијците се жалат за глупости, додека во светот има луѓе кои се соочуваат со вистински проблеми, како што може да се види во наредниот видео клип.

Ова е одличен пример за тоа каков идиотизам со себеси носи консумеризмот и несомнено една од ретките позитивни карактеристики на сиромаштијата е тоа што меѓу последните нешта за кои сиромашниот Македонец би бил загрижен, би биле ваквите глупости.

Кога ќе се најдат остатоци од песок, стакло, влакна или некои други состојки на кои не им е местото во лебот, сосема разбирливи се поплаките, но поплаки за големината на исечените парчиња можат да дојдат само од мозоците кои се однапред навиени да обрнуваат внимание само на глупости, а не и на вистински проблеми и на нивно решавање.

Срча по срча, стакло!

Не ми се веруе дека ова го тераат некои луѓе на национален стереотип.
Колку што има и енглези кои нема да ги боли таквото за тоа дали лебот бил подеднакво сечен, толку има и маЌедончина кои ќе кукаат зошто сендвичот не им „џврчкал“ од кечап и мајонез, а сиротите дале 10 денара повеќе од други сендвичари.
Малите фалинки во исграната се одлика на психа на консументот, не на тоа кој од која нација спаѓа.

На некого Шелдон Купер му е идол.

Боже свашта! Јас си помислив дека прашањето е дали Македонците се побунуваат за своите права во однос на другите народи, а тоа да ти било за англичанец кој се побунил зошто кришката леб му била неправилно исечена:pos::pos::pos::pos::pos:

Лебовите кои ги купуваме како сечени на кришки секогаш имаат крајче кои е згмечено во кесата, па за тоа ако се буниме сите, незнам што ќе беше. Некогаш ако си нарачал нешто во кафана, а ти го донеле како нешто драстично од нарачаното или во него најдеш бубачки или влакна, да ќе се побуниш. Но за неправилно исечена кришка......:confused::cautious:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom