Без влакна на јазикот

Со овие околу мене, поблиските, немам никакви влакна на јазик. Ги знам какви се, ме знаат каква сум и што се можам да им кажам. Си кажувам тоа што ми смета, а уште повеќе им кажувам кога сметам дека некој друг ги влече за нос, им се допаѓало тоа ним или не.
Така уствари на некој мој начин, им покажувам дека ги сметам за блиски луѓе, треба да се среќни со тоа.

За другиве, некои небитни фаци кои понекогаш ги среќавам, многу често и ги избегнувам, како што тие можат да прават лице, можам и јас, дури некогаш и ми е интересно. Едноставно, одржуваш некој контакт заради взаемна корист. Нити ти е гајле за таа личност, некои дури и ме нервираат, мислам дека и многу добро знаат јас што мислам за нив, како што и јас знам што мислат тие за мене, али за општо добро, се лажеме. ;)

Мајк Тајсон ?
Во малку поблага варијанта али во принцип сум доста смирена личност и не избувнувам премногу лесно, али ако избувнам не бирам многу методи и зборови на било кого оти ако стварно ме почитува било кој нема да ме доведе до таа ситуација.

Кажи си што си милиш и гајле ти е немој да се прекриваш и да се правиш лицемерен ако почнеш да прекриваш знај цел живот така ке правиш.Барем ја така правам со сите биди реален ама не да вреѓаш да пцуеш или да викаш културно фино лепо со зборови знај зборот појако боли и повеќе останува како лузна во душата отколку шамар или било што.Ама некогаш мораш и да употребиш и сила ј***га багра не разбира друг метод ама во краен екстремен случај

OD IKUSTVO. KOLKU DOBAR DA I DA BIDES NE TREBA NA LOSI LUGE DA SE TRAE. ZASTO AKO TRAES SEKOGAS KE TE GAZAT SE POVEKE I POVEKE A VAKA AKO IM POKAZES ZABI I GI GRIZNES ( METAFORICKI KAZANO) TOGAS KE IM DADES DO ZNAENJE DEKA NE TREBA DA SI GO PIKAAT NOSOT KADE NETREBA I DA PRAVAT STO SAKAAT. OD ISKUSTVO. POZ.

Јас секогаш си ја кажувам вистината, па дали некој се навредил или не, тоа е друго, битно не лажам :P
А кога некој си игра мајтап со мене и се обидува да ме понижува, никогаш не ќутам, вреѓам на место кај што највеќе боли, само така никогаш нема да му текне да напаѓа :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom