Балсам за усни

• Креатор на темата Креатор на темата Златна*
  • Време на започнување Време на започнување
Јас веќе подолго време имав проблеми со пукање на устата дури понекогаш од ладното и ќе ми потечеше крв. Се сум пробал ама ништо не ми помогна додека не купив Лабело за мажи што е. Чини 117 денари во Зегин го купувам ама секако вреди за тие пари, штити од ладно и пукање на усните и еве веќе година-две немам проблеми со устата и сум задоволен.
Дај пиши барем што фирма е, обично на Нивеа одат по таа цена, ама има и други, затоа.

За многу распукана и сува уста најдоброто нешто што сум го нашла (досега) е Blistex lip medex.

Ако сакате и можите, ставите барем слики на секоја препорака, или барем линкови, да немора на секоја срч да правиме...

Јас иако машко сум користел лабело и грождеви, но НАЈДОБРИ досега, да не се фалам се оние што сум си ги направил јас самиот на училиште!! Едноставно толку ми се погодиле што сега усните ми се во супер состојба и плус не мора да талкам по аптеки да барам од кои брендови да купам.

Често користам, особено коа е ладно времето, порано користев нивеа, купував некои од аптеки во мали кутивчиња не знам како се викаја но откога го пробав росал го немам сменато, за мене тој се покажа најефикасен, го има во повекето маркети 100 ден е негде и тотално вреди за парите.
Son-duong-moi-Rosal-Lipbalm-Milk-Honey-2-7.jpg

Јас иако машко сум користел лабело и грождеви, но НАЈДОБРИ досега, да не се фалам се оние што сум си ги направил јас самиот на училиште!! Едноставно толку ми се погодиле што сега усните ми се во супер состојба и плус не мора да талкам по аптеки да барам од кои брендови да купам.
Како ги направи? Состојките кажи ги ако сакаш. Со вазелин како главна состојка, пчелин восок или???

Дај пиши барем што фирма е, обично на Нивеа одат по таа цена, ама има и други, затоа.

Пишав, така се фика фирмата Лабело. На почетокот кога го купував пишуваше Нивеа, сега е Лабело.
0002_activecare.pnghttp://int.labello.com/products/basic-care/active-care На овој линк можеш да прочиташ од што штити и други работи.

Чудно колку ми се суши и пука устава на ладново. Незнам како се викаше, но користев едно лабело можеби 2 години и беше реално ефикасно. Стануваш сабјале, се мачкаш и цел ден ти ги заштитува усните. Штета ми се потроши.
Сега користам едно лабело Росал и сум задоволен...

Son-duong-moi-Rosal-Lipbalm-So-Natural-2-10.jpg

И уште едно имам, на Балеа е, кое го немам ни пробано, ќе го користам кога ќе ми се потроши сегашново...

bild-active-care-lippenpflege-data.png

Пишав, така се фика фирмата Лабело. На почетокот кога го купував пишуваше Нивеа, сега е Лабело.
Прегледај го приврзокот 111272http://int.labello.com/products/basic-care/active-care На овој линк можеш да прочиташ од што штити и други работи.
Да и јас ова го знам како Нивеа, така и во маркетот една продавачка ми кажа.

Како ги направи? Состојките кажи ги ако сакаш. Со вазелин како главна состојка, пчелин восок или???
Гроздовата маст е со бел васелин(Vaselinum album), ланолин(Lanolinum), течен парафин(Paraffinum liquidum) и парфем или етерично масло.
Лабелото е со течен парафин(Paraffinum liquidum), бел пчелин восок(Cera alba), цетацеум(Cetaceum)- претставува восок кој се изолира од черепната шуплина на китовите и пафем или етерично масло.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom