Балсам за усни

• Креатор на темата Креатор на темата Златна*
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
19 декември 2014
Мислења
51
Поени од реакции
52
Постојат разни типови на лабела за усни, со многу видови на мирис и вкус, безбојни, оние кои ја обојуваат устата во розева, црвена боја тоа се обично оние од цреши, вишни и сл. Постојат и безбојни како оние од мед и млеко, од чоколадо, кокос итн. Лабелата ги штитат усните од распукување, ги прават меки, нежни, миризливи и негувани. Има секакви лабела од многу фирми кои ги произведуваат. Според мене најубави, најквалитетни се на Росал и Нивеа, затоа само такви и користам. Сите други кои се истотака квалитетни и убави наведете ги во темава, па ќе пробуваме и разменуваме мислења:pipi:Обожавам кога усните ми светат и не ми пукаат. Најмногу што мразам кај жена е испукани и ненегувани усни.

Машко сум, користам Клинекс, ми го пратија од странство едни роднини, ако има некое вакво тука да најдам, кажете ми. Ова е направено од: Petrolatum, Paraffinum, Liquidium, Cera Microcristallina, Cera Alba, Polyethylene и др. глупости ме мрзе да пишувам. Ми мириса некако како на пчелин восок, но ја нема таа боја. Бело проѕирно е, како вазелин, само малку потврдо од вазелин. Го користам овие периоди кога е ладно. Си ставам со малиот прст на десната рака. Е вакво е тоа моето.
http://www.bangla.pl/zdjecia/kleene...agodzacy-balsam-do-ust-nosa-d31632_3_9520.jpg
Некој има искуство и мислење за машки Нивеа лабела?

Јас користам од Лабело, така се вика всушност брендот. Мислам дека би требало да ги има овде по аптекиве, а претходно користев Нивеа и исто презадоволна бев, а ги сакам оние кои и даваат боја на устата, совршени се за преку ден и како нежен кармин.

Некористам лабело, така шетам со испукани бузи ко сељак :)
Користам Ringelblumensalbe од ФармаВитал, маст од невен, ставам на прстот многу мала количина па на усни, и оп одма се враќам во нормала.

За усни најдобро е ова. Ниту едно лабело не ми ги прави меки усните како оваа маст/крема.

.
dvk.jpg

Јас сум задоволна од ова. Ем дава малку боја на усните, ем штити и има преубав мирис.
008.jpg

Исто и ова е фино од Авон.
d03056-00.jpg

Машко сум, користам Клинекс, ми го пратија од странство едни роднини, ако има некое вакво тука да најдам, кажете ми. Ова е направено од: Petrolatum, Paraffinum, Liquidium, Cera Microcristallina, Cera Alba, Polyethylene и др. глупости ме мрзе да пишувам. Ми мириса некако како на пчелин восок, но ја нема таа боја. Бело проѕирно е, како вазелин, само малку потврдо од вазелин. Го користам овие периоди кога е ладно. Си ставам со малиот прст на десната рака. Е вакво е тоа моето.
http://www.bangla.pl/zdjecia/kleene...agodzacy-balsam-do-ust-nosa-d31632_3_9520.jpg
Некој има искуство и мислење за машки Нивеа лабела?
Брат ми користи Нивеа за мажи, не би рекла дека се приметува нешто,сега кога ставиш едно кило фала богу че се гледа, а тој вели задоволен бил.

Брат ми користи Нивеа за мажи, не би рекла дека се приметува нешто,сега кога ставиш едно кило фала богу че се гледа, а тој вели задоволен бил.
Па машките лабела секако дека ќе ги направат неприметливи, туку дали е задоволен од тоа колку го штити од ладно и од пукање на усните и дали стои доволно долго време.

Па машките лабела секако дека ќе ги направат неприметливи, туку дали е задоволен од тоа колку го штити од ладно и од пукање на усните и дали стои доволно долго време.
За штитење и повеќе од очигледно е, пошо он имаше многу проблеми со испукани усни пред тоа, е сеа колку трае тоа не знам да ти кажам, ако го мериме со женските, би требало да траат, ке го прашам па ке ти кажам.

Добро е тоа, барем подобро од оние за жени. Не мора да ставаш нонстоп.

Последно уредено од модератор:
Кај го има ова и шо пари е?
У било кој супермаркет или аптека. Не е поскапо од 100 денари. Барај павловичева маст/крема. Ама да биде ваква розева, најмрсна е и мене убаво ми мириса. Оти има еден куп варијации на истава.

Абе овие и многу лесно се прават. Растопи вазелин, капни му една капка вкус за торта по ваш избор и ставете го во калап. Можете и со растопен пчелин восок и маслиново масло. Можете и неморате ако не сакате вкусот да го ставате...

Јас веќе подолго време имав проблеми со пукање на устата дури понекогаш од ладното и ќе ми потечеше крв. Се сум пробал ама ништо не ми помогна додека не купив Лабело за мажи што е. Чини 117 денари во Зегин го купувам ама секако вреди за тие пари, штити од ладно и пукање на усните и еве веќе година-две немам проблеми со устата и сум задоволен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom