Автоматика-Сложени Блок Шеми

• Креатор на темата Креатор на темата FeliXxX
  • Време на започнување Време на започнување

FeliXxX

Нинџа
Член од
27 април 2010
Мислења
808
Поени од реакции
282
Локација
Штип
Правеме тест по Автоматика за
Преносна функција
Поврзување на елементите во шеми
Сериско поврзување
Паралелно поврзување
Повратна врска.Системи со единечна повратна врска
Правила за редукција на сложените блок-шеми
...вака ако може некој да ми објасни како да разликувам повратна врска од паралелно поврзување,и ако може да ми најде задачи и да ми ги објасни додатните правила за редукција :)

Правеме тест по Автоматика за
Преносна функција
Поврзување на елементите во шеми
Сериско поврзување
Паралелно поврзување
Повратна врска.Системи со единечна повратна врска
Правила за редукција на сложените блок-шеми
...вака ако може некој да ми објасни како да разликувам повратна врска од паралелно поврзување,и ако може да ми најде задачи и да ми ги објасни додатните правила за редукција :)
Паралелната врска е повратна, сериската не е ... т.е. ако имаш поврзано паралелни елементи, тогаш имаш повратна врска во системот.
И .... обележано е дали се работи за позитивна или негативна повратна врска, имаш +, - на елементот. Така нешто беше мислам. Одамна ми е учено тоа.

Е сега имаш и задачи за редукција, тоа по формула се работи, лесно е.

Паралелната врска е повратна, сериската не е ... т.е. ако имаш поврзано паралелни елементи, тогаш имаш повратна врска во системот.
И .... обележано е дали се работи за позитивна или негативна повратна врска, имаш +, - на елементот. Така нешто беше мислам. Одамна ми е учено тоа.

Е сега имаш и задачи за редукција, тоа по формула се работи, лесно е.
хаха првото нема врска....интерисира ме како да правам разлика помегу паралелна и повртна врска и чисто задачи да пробам да речам.. :)
иначе фала на трудо
само не можам да најдам ништо на нет а у книгата тоа малце е

Баш овој семестар го слушам Автоматско Управување, еден од најзаебаните предмети на Машински...
Повратната врска се бележи со знак минус во споредувачот...

--- надополнето ---

Еве најдов нешто: линк

добро е само уште не сме го училе тоа..нешто поедноставно..само да се пресмета преносната функцијана на сложен систем со повке елементи..со сериска паралелна и повратна врска

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom