ATI Radeon X1900GT/GTO

• Креатор на темата Креатор на темата krusha03
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Локација
Delft
ATI додаде уште една графичка во X1900 серијата Radeon X1900GT (или GTO)

19g1.jpg

19g.jpg

Oваа графичка ќе има single-slot ладење и 36 pixel shaderи. Оваа картичка всушност е осакатена верзија на Radeon X1900 XTX и е директна конкуренција на NVIDIA GeForce 7900 GT како во перформанси така и во цена. CrossFire може да биде овозможен со надворешен кабел и Radeon X1900 512MB CrossFire Edition графичка картичка. Оваа графичка овицијално е подржана од Catalyst 6.4 (ver 8.241) па нагоре.

Еве споредва на спецификациите на новата картичка со Radeon X1900 XTX:

Radeon X1900 GT | Radeon X1900 XTX

Pixel Shaders 36 | 48
Core Clock 575MHz | 650MHz
Memory Size 256MB | 512MB
Memory Clock 575MHz/1.2GHz | 775MHz/1.55GHz

ATIовиот part number за X1900GT највероватно ќебиде 100-435803. X1900GT има потреба само од single slot кулер, но сепак ATI ќе остави на своите партнери да одлучат какво ладење ќе користат.

19g2.jpg

Моментално GeForce 7900GT каричките се продаваат по цена од околу $300. Иако не е официјално се смета дека и Radeon X1900 GT ќе се продава околу 350$. Бидејки Radeon X1900 GT е базиран на R580 ASIC, веќе се збори дека ќе биде возможно отклучување на додатните цевководи и X1900 GT и да се претвори во X1900 XT. Комбинирана со добро ладење и со новиот став на ATI во врска со оверклокувањето Radeon X1900 GT летово може да биде следната најдобра картичка по поглед на цена/перформанси

ATI TECHNOLOGIES Radeon X1900 GT 256 MB PCIe Graphics Card $410.95

There is a new card around the corner and ATI calls it Radeon X1900 GT. This card will use R580 chip and this is what we used to call Radeon X1900 GTO. A big disappointment for upgrade and retail market is that you won’t be able to buy this card at your local store or etail chain. This is a System integrator and OEM product only.

E ova e zaebano

Од каде ти е информацијава. Баш сега гледав на нет некој успеал да ја купил од некоја фирма во USA, мислам дека се викаше BestBuy. Која би била поентата да не се дозволи продавање на картичкава на обичните луѓе. Може ова да е сега за сега, зашто официјално графичкава уште не е излезена

Иначе цената и е $350

ATI's Radeon X1900 GT Video Card to Cost $350

While the ATI X1900 GTO is missing in action the rumor mill is flowing with X1900 GT information today. It seems that the ATI Radeon X1900 GT is going to be running at 575MHz/1200MHz, which can be yours for roughly $350.

BoRg напиша:
ATI TECHNOLOGIES Radeon X1900 GT 256 MB PCIe Graphics Card $410.95

There is a new card around the corner and ATI calls it Radeon X1900 GT. This card will use R580 chip and this is what we used to call Radeon X1900 GTO. A big disappointment for upgrade and retail market is that you won’t be able to buy this card at your local store or etail chain. This is a System integrator and OEM product only.

E ova e zaebano
Види јас пак што најдов

This won't be an OEM-only card you will be able to get them in retail. Samples are expected next week and the cards should be anounced and available during the second week of May.

Тоа ти што си го напишал е од постара дата

deXterche напиша:
Иначе цената и е $350

ATI's Radeon X1900 GT Video Card to Cost $350

While the ATI X1900 GTO is missing in action the rumor mill is flowing with X1900 GT information today. It seems that the ATI Radeon X1900 GT is going to be running at 575MHz/1200MHz, which can be yours for roughly $350.

Поправено

TOCNO

krusha03 напиша:
Од каде ти е информацијава. Баш сега гледав на нет некој успеал да ја купил од некоја фирма во USA, мислам дека се викаше BestBuy. Која би била поентата да не се дозволи продавање на картичкава на обичните луѓе. Може ова да е сега за сега, зашто официјално графичкава уште не е излезена

Tipot sto napisal e golema lazga bas sega bev vo Best Buy posto cela Canada e polna so niv ... ko prasav tamu niti slusnale niti videle eve ti i link od best buy http://www.bestbuy.ca/home.asp?newlang=EN&logon=&langid=EN# odi trazi ja pa ce vidis ..
ne ja prodavaat na obicni luge zatoa sto ce ja namalat cenata pa prvo odi vo korporacii koi oni potoa ja sitkaaat po poskapo normalno ..od sto inako ce zivi drzavata,a informacijata mi od ovde duri ko ce platis taxi i sve drugi sranja realnata cena e $549 a inaku mozes da vidis na ovoj site
http://www.legitreviews.com/article/293/1/

krusha03 напиша:
Види јас пак што најдов

This won't be an OEM-only card you will be able to get them in retail. Samples are expected next week and the cards should be anounced and available during the second week of May.

Тоа ти што си го напишал е од постара дата

Поправено

eve

Ne zaboravajte vo Ovie zemji kako kanada i usa ne ti ja presmetuvaat taxata vo cenata ,se e oddelno
vo kanada e 15 % na se osven prehrambeni produkti

Nema CrossFire integriran na plocata, kako SLI so e ? Mora da gi vrzesh so kabel? Sakam da preminam na ATI ama Catalyst pravi problemi pod Linux deka planiram da instaliram brzo.:) A vo usa vo sekoja drzava e razlicen kako procentot taka i metodot na naplakanje na danokot. Nekade e vklucen vo cenata na raftot nekade se smeta na kasata.

BoRg напиша:
Tipot sto napisal e golema lazga bas sega bev vo Best Buy posto cela Canada e polna so niv ... ko prasav tamu niti slusnale niti videle eve ti i link od best buy http://www.bestbuy.ca/home.asp?newlang=EN&logon=&langid=EN# odi trazi ja pa ce vidis ..
ne ja prodavaat na obicni luge zatoa sto ce ja namalat cenata pa prvo odi vo korporacii koi oni potoa ja sitkaaat po poskapo normalno ..od sto inako ce zivi drzavata,a informacijata mi od ovde duri ko ce platis taxi i sve drugi sranja realnata cena e $549 a inaku mozes da vidis na ovoj site
Абе побарај по нет ќе видиш ја има по 370-400$. Како што кажав графичкава официално уште не е излезена во продажба и само мала количина има излезено, тешко е да се најде. Сликите горе се од типот што ја купил.

bukake напиша:
Nema CrossFire integriran na plocata, kako SLI so e ? Mora da gi vrzesh so kabel? Sakam da preminam na ATI ama Catalyst pravi problemi pod Linux deka planiram da instaliram brzo.:) A vo usa vo sekoja drzava e razlicen kako procentot taka i metodot na naplakanje na danokot. Nekade e vklucen vo cenata na raftot nekade se smeta na kasata.
Абе за разлика од SLI каде што графичките се конектирани со SLI bridge и графичките мораат да бидат исти, кај CrossFire има Master и Slave графичка и се поврзуваат со кабел. Master мора да биде некоја CrossFire Edition картичка, а за Slave може да се користи било која. Истотака кога официјално ATI ќе подржува пресметки на физика, ќе може појаката на пример да ти ја пресметува графиката, а послабата наместо да ја фрлиш да ти ја пресметува физиката. А за драјвери побарај на нет имаш и модифицирани од разни луѓе па може тие ќе работат подобро

Еве види го ова:

Well even though the card will be officially revealed on the 9th of Mai, some have already grabbed one at their local Best Buy stores. The card works at 574Mhz in 3D and 500MHz in 2D. The memory is clocked at 594Mhz. The packaging is tagged as a X1900GT, while the card itself is has a green sticker on it, which reads X1900GTO, so it seems ATI had a change of heart at the last minute and renamed the cards.

Излезени се во продажба RAdeon x1900GT од PowerColor и Gecube и графичката од PowerColor се продава по цена од 300’

ATI and TUL, the makers of Powercolor videocards, launched their X1900GT today, 4 days early. They had planned to release the card on the first day of E3, but seem to have decided they could not wait any longer and opted for today. The card has also had its suggested retail dropped $50 from $349 to $299, presumably to compete with the 7900GT. The card uses the R580 core, running at 575MHz with 256 Megabytes of GDDR3 running at 1200MHz. It has eight vertex shaders and 36 pixel shaders as well as support for AVIVO and Crossfire. The card sports only 12 pixel pipes, but may be able to unlock to 16, since it uses an R580 core.

И од ATI

ATI Technologies Inc. (TSX:ATY)(NASDAQ:ATYT) announced today the availability of the new Radeon® X1900GT graphics processor. The Radeon X1900GT captures the outstanding speed, performance and rich feature set of the award-winning Radeon X1900XTX in a card available at a suggested retail price of $299.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom