Албански или Информатика

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Веб-сајт
www.kajgana.com
Не навлагам и нејкам да започнам некои препуцавања на етничка база...Само сакам објективен моабет околу тоа што е повеќе потребно како предмет за изучување на основците...Албанскиот јазик или Информатика...Темава ја отварам инспириран од фактот дека во неколку училишта на некои генерации предметот Информатика им бил заменет за Албански јазик

Според мене и двете, и стварно незнам зошто им го тргнале предметот по Информатика а им го оставиле по Музичко.Денеска Информатика е 1000 пати поважен предмет од Музичко, ама тоа е.

ја би информатика. албанскиот не е фактор во македонија. и се надевам така ќе остане.

Според мене и двете, и стварно незнам зошто им го тргнале предметот по Информатика а им го оставиле по Музичко.Денеска Информатика е 1000 пати поважен предмет од Музичко, ама тоа е.

Сакаш да кажеш нема Информатика и Музичко а има само Албански?

Сакаш да кажеш нема Информатика и Музичко а има само Албански?
Ноп :) сакав да кажам дека сум за двата предмета(информатика и Албански), а ме чуди зошто Информатика го менуваат со Албански, кога можат некој друг ’’глуп’’ предмет како Музичко да тргнат, и наместо ова да го стават Албанскиот.
@Кенгур, албанскиот веке игра улога (каква-таква), со тек на време уште повеке :), ти барем си знаеш ман :).

мене не ми игра воопшто. упати ме, каде мене ми игра улога?! на факс мислиш? освен предметот што го имав, на друго место неам изустено албански =)

мене не ми игра воопшто. упати ме, каде мене ми игра улога?! на факс мислиш? освен предметот што го имав, на друго место неам изустено албански =)
Епа, не е мала работа.

Ке има испади на темава али ајде..
Информатика е каде каде по битен можда е и од најбитните предмети што треба да се изучуваат,Албански све тоа убаво“колку јазика знаеш за толку луѓе вредиш’’ али јазикон е стварно отров тежок нема шанси да се укапира sd

Информатика е каде каде по битен можда е и од најбитните предмети што треба да се изучуваат,Албански све тоа убаво“колку јазика знаеш за толку луѓе вредиш’’ али јазикон е стварно отров тежок нема шанси да се укапира sd

Не е многу тежок :) Инаку јас би албански.

Aj да не искочи дека ја отворив темава за да напаѓам некого,воопшто не се работи за тежок јазик...ја го разбирам 70% само поради тоа што сум од Синѓелиќ....не треба некоја филозофија за да се научи,темава ја поставив бидејќи пред некој ден прв пат слушнам за оваа промена и не бев упатен во намерата,целта итн итн

Aj да не искочи дека ја отворив темава за да напаѓам некого,воопшто не се работи за тежок јазик...ја го разбирам 70% само поради тоа што сум од Синѓелиќ....

па тоа ми е поентата не изводливо е да го научиш без интеракција,од клупа и книга е отров (скоро како и секој друг јазик)а со Албанци интеракцијата ретко кога се состои со граматика и падежи и други фини делови sd
За променава и јас мислам дека е непотребна на сметка на нешто така битно да ставиш нешто неизводливо а не сум ни чул за оваа измена,Кога би имало иницијатива за ова ке се одбие сместа

па тоа ми е поентата не изводливо е да го научиш без интеракција,од клупа и книга е отров (скоро како и секој друг јазик)а со Албанци интеракцијата ретко кога се состои со граматика и падежи и други фини делови sd
За променава и јас мислам дека е непотребна на сметка на нешто така битно да ставиш нешто неизводливо а не сум ни чул за оваа измена,Кога би имало иницијатива за ова ке се одбие сместа

Дечко касно палиш за одбивањето...ова се десило веќе...а иначе и да научиш литературно албански тешко дека ке ти користи,секој град и село си има свој зборовен албански

Мрно зборовниот албански не се изучува во школо на клупа:) Јас и ти може да се заебааме нешто ау демек знаеме ама ако не стават на тест сме наебале:)
Вака сега околу темава да не го дрвам многу АМА информатиката што е една од најважните работи е, кој што сака нека рече ама тоа е тоа....секое дете сака повеќе компјутер одколку џамлии а камоли книга. Значи книгите ги заменуваат со e-books џамлиите со кантер жмурката со дота:) ФАКТ.
Така да подобро е на децата да им се стави нешто во главата дека не е се до игрите на компјутерите и hi5 пеер4иња туку дека може да имаат светла иднина од тоа....

Додуша кој што си сака, у моја генерација имаше да се бира помеѓу ОТП и Информатика. Јас одбрав информатика а некои одбраа да шмирглаат дрвца и градат куќички по цел ден....кој што го влече е најпаметно

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom