Ако сакаш да запознаеш човек, дај му власт!

Хмммм...поговоркава неможе да се сретне во секојдневниов живот како чист пример...
Од некое си мое искуство,да сум запознала како луѓето се себични кога имаат некаква моќ...Речиси секогаш ми се случувало она што го правам,а некој е над мене,јас да останам со прст во уста,а тој да ужива во мојот труд...не дека сум муле,не дека ќутам,ама секогаш го наоѓаа правиот начин како да го извлечат тоа што го сакаат,а ти додека се свестиш отишло се...Точно е,дај му на човек власт (каква таква) и ќе го научиш каков е.
Од секојдневен живот,каде никој не е над никого и сите се исти,ама многу патат од комплекси и не го мислат тоа така...ги запознавам на чуден начин.Откривам нешто за себе,нешто што ми значи,ако од старт го злоупотребат,веќе знам какви се...подобро да ме зезнат на почеток,мене помала ќе ми биде загубата и болката, од колку кога веќе навистина ќе ми значи личноста.Повеќе боли од личност што ја сакаш и и веруваш од колку кога е обратно,така да нема многу да ме афектира тоа што ќе го направи личноста!

Моќта го менува човекот. Кога сакам да запознаам некого, му давам слобода. :pipi:

Ако сакаш да измениш некого дај му власт. Ако сакаш да го запознаеш подобро дозволи му слободно да се изразува.

Хмммм...поговоркава неможе да се сретне во секојдневниов живот како чист пример...

Знам,понекогаш и поговорките не ја отслукуваат целата вистина. Како и да е, ова со давањето власт може да ти открие голем дел од личноста.Поздрав

Цела тема -> :oftopic:

Ама ми е гаЉе. Да, поговорката држи вода ако мене би ме прашале анкетарите од МТМ телевизија на плоштад.
Мојата теорија дека луѓето по природа се злобни и ако генерализирам би рекол дека повеќе се склони кон лошотилук отколку кон добрина се потврдува токму со оваа реченица. Фини и пристојни човечиња на кои ќе им дадеш и власт од типот “вратар“ ќе ги видиш шо копилиља цел живот сонувале да бидат.

Оние неископлексираните од деца, кога ќе дојдат до пари и власт успеваат тоа што ќе го стекнат да го претворат во нешто двојно поголемо. Не, не го вртат капиталот, ниту ствараат поголемо поле на својата моќ, ствараат насмеани лица онаму каде немале потреба и немале можност порано. Ги сакам тие луѓе...:wub: само кај да ги најдам... :toe:

Цела тема -> :oftopic:

Оние неископлексираните од деца, кога ќе дојдат до пари и власт успеваат тоа што ќе го стекнат да го претворат во нешто двојно поголемо. Не, не го вртат капиталот, ниту ствараат поголемо поле на својата моќ, ствараат насмеани лица онаму каде немале потреба и немале можност порано. Ги сакам тие луѓе...:wub: само кај да ги најдам... :toe:

Gi ima, gi ima...Samo sto ne im se dava moznost na takvite da se pokazat, a site gi barame. Daj Boze sto poveke da se takvi. Pozdrav

Јас пак мислам дека како горе наведените ги нема или пак многу многу многу ретко..Сами кажавте кај да се најдат таквите..па и ги нема затоа и не можат да се најдат..ете можеби и ќе се најде некој исклучок ама скоро и да ги нема таквите исклучоци...значи на крај да се сложувам со таа поговорка...

Да, сум се нашла во таква ситуација, со друштвото баш некни и дискутиравме за тоа. Не е важна ситуацијата, ама факт е дека таа поговорка е вистина.
Јас верувам во тоа бидејќи имам лично искуство. Ама и да немам, многу е просто, секој би сфатил. Сите вака се правиме "ангели", чесни луѓе кои ги критикуваат оние што се на власт дека краделе, ама ви гарантирам дека и вие би краделе да сте на власт. Секој кога е моќен и му се пружа прилика - зема!

Ние не ги знаеме чек се запознаваме уше :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom