Ако не може со добро - може со лошо

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам да се обидам и да пробам да го добијам тоа што го сакам, но само ако тоа го направам со добро. Ништо, а и никого неможам да натерам со сила.
Залудно ли некој рекол Со сила убавина нема?

Се трудам со добро, и упорна сум во тоа. Но ако се случи да ме навредат или неправедно набедат, all hell breaks loose! Јбг, може со сила убавина нема, ама сатисфакција има.

Зависи од ситуацијата, некогаш проаѓа со добро но некогаш треба со сила, а ако не сака со сила тогаш земи поголем чекан.

Во денешно време се помалку има дипломатија а се повеќе функционира "на сила". Некогаш е потребно сила да се придвижат работите, но кај нас за жал многу погрешно се прави сето тоа така што за сенешто мора да се употреби прекумерна сила.

И да не забегуваме повеќе, значи кога едно машко тело дејствува врз друго женско тело велиме дека станува збор за мисионерска по(л)за.

Е неее....! :tepam:
уствари д поинт ис ако зборуваме за нешто од типот на примерот на Мистичен за фирмите,долговите и тоа....а инаку другото не бидува...знаете како викат со сила убавина не бидува:toe:

Ако не може со добро, тогаш не треба со ништо друго. Работите не се предвидени секогаш да бидат онака како што ние ќе посакаме. Мора да сфатиме дека некогаш не може да биде се она што ние бараме. Секој треба да знае да прифати не за одговор, било тоа и смртно важно за него како личност

Секогаш функционира со дигитроните, телефоните и другите прости машинки:pos2:

ако нечеш милом онда чеш силом.
не се мисли буквално на физичка сила, има и други мерки кои може да се превземат... често пати се случува тоа „силом“ да биде на „хуманитарен“ прицнип или на „добронамерен“ принцип ( пример амерка.. хуманитарци низ цел свет со добра намера, а знаеме каков е тој начин )

Нормално,ако несака со добро со лошо сигурно ќе сака.Ова најчесто го применувам со внуците,првин ги лигавам,а кога ќе ми се качат на глава им земам се и ги седнувам на кревет да молчат додека не се смират или извинат.Исто и кај мене палело ваков третман.Пали и кај другари,пријатели,семејство...
Не се применува кога си зависен од некого,на пр. професор на факултет,газдата,шефот и слично :)))

Или пак што е мое ке си дојде што не е сам ке си го земам-слично:)

Не не сум го тоа практикувала а и нема во блиска иднина зошто е глупо да добиеш нешто онака на сила.Нема да сум задоволна од стореното.
Ако е мое само ке си дојде.:toe:
Има некои кои го практикуваат ама лично сум против тоа.

Znaci sto mislite za razmisluvanjata od tipot deka ako nesto ne moze da se postigne so dobro moze so loso ili popoznato kako "ako ne moze milum togas silum"?Ako nesto ne mozete da dobiete ili postignete so razgovor i so ubeduvanje a vi e vazno bi probale li so sila da go dobiete?

мислам дека тоа на ништо не личи...што и да сакаш да добиеш од личноста таа треба да биде ептен глупа за да ти го даде силум...за се е така..немора да значи нешто материјално...колку луѓе ќе ти кажат дека си лигуш ако го кажеш ова?...али некад е боље да оставиш како што е...:salut:

Ја би го дефинирал ако се сака се се може

Мислам дека е скроз океј, и кај мене завзема многу голема улога.
Пошо коа ми лае некој, толерирам еднаш, втор пут враќам, трет пут шамарот.
После ќе вииме дали ќе продужи да се курчи, особено оние сакати бљувотини.

Мислам дека е скроз океј, и кај мене завзема многу голема улога.
Пошо коа ми лае некој, толерирам еднаш, втор пут враќам, трет пут шамарот.
После ќе вииме дали ќе продужи да се курчи, особено оние сакати бљувотини.

Ах темава сум ја отворил пред 100 год, сум ја заборавил:)

Не мислев на тоа тебе некој ако ти прави проблем дали треба ти да му вратиш или не. Тоа е веќе друга работа.
Мислев на тоа дека ако тебе ти треба нешто и ако видиш дека не можеш да го постигнеш тоа со убаво, тогаш да се обидеш со лошо. Значи ти да бидеш "негативецот" во ситуацијата.:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom