AirFryer (фритеза на воздух)

  • Креатор на темата Креатор на темата AlternativeF
  • Време на започнување Време на започнување

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
AirFryer е релативно нова технологија за готвење на храната која користи врел воздух наместо зејтин, за готвење на оброците кои вообичаено се припремаат во обична фритеза. Со циркулација на воздух загреан и до 200 степени околу храната како што е помфрит, пилешко, риба, во овие "воздушни" фритези може да се зготват со ист вкус како во обична, а со 80% помалку зејтин што ги прави многу поздрави.
Кај нас има достапни модели од Тефал и од Philips. Денес земав ваков модел од Philips, на интернет наидов само на позитивни мислења, а и продавачката го испофали, па ќе видиме како ќе се покаже.
Има ли некој од вас користено ваков тип на фритеза? За што најмногу ја користите?
Барав рецепти на интернет, ама нема многу, па би било супер ако имате да споделите некој (надвор од тие што ги има во книгата со рецепти што доаѓа со апаратот).
 
Без ич зејтин :cautious: ??

А малце и као скапа е бре,нова аир технологија,затоа најверојатно.
 
Прв пат слушам за вакво нешто.
Ајде пробај го и пренеси впечатоци.:)
 
со 80% помалку зејтин што ги прави многу поздрави
Значи не е без зејтин. еве слична технологија ако не и иста одамна е ова кога бев средно пред (16 г) ги гледав рекламите за оваа на германските телевизии.
 
Имаме исто од филипс, стариве го купија демек помалку холестерол and stuff, убаво е за филети од риба, пилешко, зеленчук, за компириве не ми се допаѓа.

Најмногу го користам за филети од риба, ги одмрзнувам, ги премачкувам со зејтин, после во презла и сусам и супер се :)
 
со 80% помалку зејтин што ги прави многу поздрави
Значи не е без зејтин. еве слична технологија ако не и иста одамна е ова кога бев средно пред (16 г) ги гледав рекламите за оваа на германските телевизии.
Ова е слично, но не исто, технологијата на моделот што го земав е патентирана од Philips и е појавена пред некоја година.
Инаку, сега ја разгледав книгата со рецепти, 80% помалку зејтин е само за помфритот, и тоа ако го правиш сам на пола кило компир треба да ставиш половина супена лажица зејтин, тоа се околу 7 грама. На оној смрзнатиот купечки помфрит не треба да се стави воопшто ни грам зејтин. Другите рецепти се кој-како, но на ниеден нема повеќе од половина супена лажица на 500-700 грама храна, што е занемарлива количина на зејтин, дури помалку од онаа која би се користела при обично готвење, а неспоредливо со онаа што е потребна за во фритеза.
 
Ова е слично, но не исто, технологијата на моделот што го земав е патентирана од Philips и е појавена пред некоја година.
Инаку, сега ја разгледав книгата со рецепти, 80% помалку зејтин е само за помфритот, и тоа ако го правиш сам на пола кило компир треба да ставиш половина супена лажица зејтин, тоа се околу 7 грама. На оној смрзнатиот купечки помфрит не треба да се стави воопшто ни грам зејтин. Другите рецепти се кој-како, но на ниеден нема повеќе од половина супена лажица на 500-700 грама храна, што е занемарлива количина на зејтин, дури помалку од онаа која би се користела при обично готвење, а неспоредливо со онаа што е потребна за во фритеза.

Добро и го проба? Вкусот каков е на стварите зготвени во тоа?
 
Мастите го даваат вкусот на храната ако се ифрли сончогледово масло незнам какви би биле компирите :confused:
 
Добро и го проба? Вкусот каков е на стварите зготвени во тоа?
Денес напраив помфрит и месо, ептен се вкусни. Помфритот е ептен добар, вкусот е уште подобар него во обична фритеза.
 
Денес напраив помфрит и месо, ептен се вкусни. Помфритот е ептен добар, вкусот е уште подобар него во обична фритеза.

Месото шовика?
Имаш пробано лепче да потпечеш, нешо у тој стил?
 
Месото шовика?
Имаш пробано лепче да потпечеш, нешо у тој стил?
Зависи, да бев веган ќе ти кажев дека тажно плаче. Али пошто не сум, вкусноќа искача.
Лепче уште немам пробано, али направив лиснати и искочија бољи него залепените у Жито Лукс. Испеков и пиперки, исто така супер излегоа.
Сѐ на сѐ, на кого му се одвојуваат парите, нека си го земе чудово, една од најдобрите инвестиции во кујнски апарати е.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom