A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
А кажи ми од кога е воведен овој момент да нудат поспора брзина на интернет ако сум врзан на друг кабел? Или е тоа нешто ново?

Според мене ако немаат техничка можност за поврзување на нивна мрежа, или ќе нудат иста брзина со друг кабел или нека не нудат воопшто. Нема логика да плаќам за повеќе 50 посто помала брзина за услуга со нешто помала цена пример на Телеком.

Не знам како државата дозволила вакво нешто.

А кажи ми од кога е воведен овој момент да нудат поспора брзина на интернет ако сум врзан на друг кабел? Или е тоа нешто ново?

Според мене ако немаат техничка можност за поврзување на нивна мрежа, или ќе нудат иста брзина со друг кабел или нека не нудат воопшто. Нема логика да плаќам за повеќе 50 посто помала брзина за услуга со нешто помала цена пример на Телеком.

Не знам како државата дозволила вакво нешто.
Од секогаш е така за помала брзина да понудат, согласно техничката можност. И телеком и а1 го прават истото, различни технологии нудат со различни брзини за иста цена.
Пример, во Скопје на Телеком некој на оптика ќе плаќа 1600 ден за интернет + тв со брзина 150/75 Mbps, а некој во некое село на бакар ќе плаќа исто и ќе добива ADSL или преку 4G интернет со брзини максимум до 15/1 Mbps и помалку.
Во А1 е слична ситуацијата, но сега со новата 5G мрежа се врши порамнување некое на брзините како на кабел, само што треба да се праша за техничка можност дали нудат. Плаќам 700 денари за брзина 20/1 Mbps (овој пакет е од порано), сега ако понудат пакет со 5G за иста цена истиот пакет ќе имам 70/7 Mbps со 700GB лимит (после се намалува брзината до 6/1 Mbps што не е лошо).
Кабловска и оптика има претежно во градовите, сега по други места незнам како стојат со кабел А1, ама тие се пакетите што ги нудат со тие брзини.

Back
На врв Bottom