Кој е најдобар пребарувач (со докази)?

јахутерминал

impressed by gay people
Член од
26 јануари 2007
Мислења
778
Поени од реакции
7
Кој е најдобар пребарувач? Mozilla Firefox, Opera, IE6 итн... Сакам да изнесете докази (log-ови, скриншатови...).

јас сум си за опера и фала им што е беслана сега :) . Инаку ја симнав за да ја пробам (како и за други софтвери) и немав проблеми со pop-up и други чуда што напаѓаат, а би го истакал блокерот на одредени работи од некој web. Така да напимер ставаш http://rekl.on.net.mk/reklami/* и не гледаш ниедна реклама од on.net и со тоа побрзо ти се учитува страната. Има и други ситници но не ми текнуваат во моментов, а да најновата има и speed dial интерена ситница за брзо отварање на омилени сајтови (не миленичиња како во македонскиот превод на Windows)

требаше тема да отвориш. Барем да знаеме резултати. Како и да е сите се фалат од мозила, но сепак на што си се навикнал на тоа ке работиш. Јас одкако знам што е компјутер работам на Интернет Експлорер. Едноставно навикнат сум, наједноставно ми е за форуми, наједонставно за пребарување и сето тоа... додека најср@wе ми е Опера.

јахутерминал напиша:
Ама работава е да дадеш согледување од твоја страна.
Види за кој браузер е најдобар мислам дека нема потреба да се филозофира, тоа е индивидуална работа.... некои бараат брзина, некои бараат џаџи на компјутер, некој бара userfrendly интерфејс..... така да тоа индивидуална работа... јас ти дадов тест за брзина и квалитет .... лугето само да си видат.... а изборот е нивни... ако земам од друга гледна точка да ти анализирам....и земам во детали да објасувам за броузерите ке треба да напишам дипломска работа за тоа.... пошто им ги знам сите предности и недостатоци.... се занимавам со Web Development... и ги знам предностите и мааните, ако користиш .NET (aspx), PHP , ASP, JSP , ако користиш Active X контроли, па како работат под Linux , Windows , кои проблеми се јавуваат кога користиш Apache Server за подржка ASPX , за проблеми со ActiveX под Linux....... а ме мрзи сега да спорам и филозофирам за тоа ....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom