Поделба на обврските во домот

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Ne postoi takva podelba, barem ne kaj mene

Машкото е машко, женското е женско тие се две различни работи. Колку и да се сака да бидат рамноправни никогаш нема да се стаса до потполна рамноправност. Зошто, бидејќи неможе да се мешаат баби и жаби заедно. Значи јас колку што знам немам видено женска во каменолом или нешто слично ваква тешка работа да ја работи женско. Секој има свои предиспозиции машкото има сила и нормално дека дома треба да работи повеќе физичка работа а женското нетреба.
Значи поделба во работата си има, само треба некогаш тој другиот или другата да си помагаат меѓу себе!

Па не ја делиме работата на машка и женска сега ептен нешто ако е тешко и ако треба машка рака но секој како има време така ќе подработи нешто. И мислам дека е ок.

Kaj нас не ги делиме обврските на машки/женски туку гледаме да ги поделиме истите, да сработиме се и после заедно да уживаме и да се лезетиме :) Така функционираме од запознавање па и во брак. Гледаме да поминуваме што е можно повеќе време заедно, а ако еден работи и му искочи душа од замор нема да биде во состојба ни да го погледне партнерот кој пати од комплекс дека тоа е машка/женска работа.

mene doma mi e ostaveno pretezno cela mozna rabota mene.maz mi za zal e so mislenje deka edninstvena rabota na mazot e da donese pari doma se drugo e rabota na zenata.no iako epten retko sepak sekogas znae da pomogne

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom