Сродна душа...

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Верувате дека еден ден ќе си ја најдете својата сродна душа? Ако верувате во тоа ... верувате дека ќе завршите среќно како во бајките? Или па може веќе ја имате? Некако ептен романтично звучи знам, ама па доста само за секс се пишува :lol: :P

таа сродна душа немора да биде баш партнерката, може да биде и пријател, така? иако пожелно е да биде тоа партнерката со која ке го поминеш остатокот од животот

Го имам Алекс, со него сме сродни души..:oops: ама ќе видиме до кога :P :wink:

Pa citav neso za ova srodna dusa ili za ljubovta.
Vaka zvuci poracevo "Ljubovta e koga ce ja prepoznaes sopstvenata dusa vo nekoj drug"ufffff Romanticno aaaa?
Sega ce si go pustam Chris Isaak i Wicked Game i ce si legnam :lol: (not alone) :wink:

Јас имам повеќе сродни души.
Мене, себеси и моето јас.

Не верувам повеќе во сродност на души.

ja pronajdov mojata srodna dusa , a dali ke ostaneme vaka do kraj ne znam vremeto ke kaze...

schtranga напиша:
ja pronajdov mojata srodna dusa , a dali ke ostaneme vaka do kraj ne znam vremeto ke kaze...

Ако си нашла сродна душа, сигурно ќе знаеш дека ќе останеш со неа. Времето ништо не кажува. Времето може да биде сончево или облачно. Така може да имате добри и лоши моменти.

Сродна душа е некој на кој мислите повеќе пати во денот отколку на себе си. Се доживувате себеси од неговите/нејзините очи, а ако сте сигурни дека ве сака многу добро ке се доживеете. Ако го/ја повредите, ќе ви биде многу гадно затоа што тоа е како да си кренете рака на самиот/та себе.

Единствено ако тој/таа ве повреди (што значи не ве сакал/а вистински) може да се прекине. Е тогаш вие сте биле во илузија дека тој/таа ви е сродна душа.

StormAngel напиша:
Јас имам повеќе сродни души.
Мене, себеси и моето јас.

Не верувам повеќе во сродност на души.

:lol: :lol: :lol:
така еееее

Дивајн, ова дефинитивно не е тема за женети. Што и да кажам, погрешно ќе ме разберат :) :)

Освен ако не се сметаат и „душите“ со кои немаш намера да легнеш :twisted:

Спуки, може си ја имал таа голема среќа па жената да ти е сродна душа ... а секако се рачунаат и оние кои немаш намера да ги легнеш :lol: :wink:

veruem u srodna dusha...ama ne veruvam deka kje ja zapoznaam :) ne sum do tolku optimist..sepak sum realist :)

На секој Адам му фали "реброто", а дали ќе го најде е прашање на време.

п.с. времето е кратко и долго за оние што чекаат.

cYb3rc0re напиша:
schtranga напиша:

Ако си нашла сродна душа, сигурно ќе знаеш дека ќе останеш со неа. Времето ништо не кажува. Времето може да биде сончево или облачно. Така може да имате добри и лоши моменти.

Сродна душа е некој на кој мислите повеќе пати во денот отколку на себе си. Се доживувате себеси од неговите/нејзините очи, а ако сте сигурни дека ве сака многу добро ке се доживеете. Ако го/ја повредите, ќе ви биде многу гадно затоа што тоа е како да си кренете рака на самиот/та себе.

Единствено ако тој/таа ве повреди (што значи не ве сакал/а вистински) може да се прекине. Е тогаш вие сте биле во илузија дека тој/таа ви е сродна душа.

na toa i mislev .. vremeto ke pokaze dali toj e navistina moja srodna dusa ili samo se zalazuvam

Сродна душа... хмммм... што знам...
Секој се надева и трага по сродна душа, но некако премногу идеално ми звучи :) Премногу треба, да се надополнуваат со своите карактерни разлики и да знаат да се прилагодат на одредени црти. Со тек на време кога ќе се запознаат добро може или да се разделат или да останат заедно како сродни души.
Не знам...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom