Продавници за софтвер во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата smole
  • Време на започнување Време на започнување

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.700
Поени од реакции
288
Пошто некој од моите омилени продавници за сотфвер и музика ги затвори инспекција би сакал да чујам од каде вие го купувате вашиот софтвер (не се рачуна автопазар-мислам на продавници).Јас купувам од еден тип на Рузвелтова и од Беверли одвреме-навреме.Вие?

Ерм, од интернет? Сори ако немаш нет дома, ама јас 2 ипол години не сум стапнал у цедетека или деведетека. А ако се работи за легален софтвер, ондак мислам дека компјутерскиве фирми држат нешо ситно.

Од продавница никда не сум купувал софтвер.или од дома сум праел довнлоад ,или од кај комшијата купувам шо ми треба за компјутерот.

Софтвер. Веќе неколку години кај шо имам интернет дома, не сум посетил ЦД-тека да купам некој софтвер, музичко цд или игра. Све симињам од интернет. Пиратерија. :pos:

А јас па веќе 6-7 години немам купено ама баш никакво ЦД. Пред 6-7 години прв во маало имав режач и на сите им режев:toe:. Ме научија и стално ми даваа празни цединја, и им режев се и сешто. Ќе купеше еден игра и одма на цело маало ја прережував.

Иначе софтвер имаш во фирмиве за компјутери. Али незнам каков софтвер сакаш. Обично има да најдеш лиценцирани виндоиуси, офис, и некои антивируси. Иначе ако мислиш онака софтвер пиратски на кило:) автопазар или отвори огласник и таму барај кој продава програми.

џабе не излегло ИНТЕРНЕТ - И СЕ' Е МОЖНО, па шо к*р барам во ЦД-теки што ги викат некој, да купувам програми, ко едноставно имам интернет дома. :)

ZIKS напиша:
џабе не излегло ИНТЕРНЕТ - И СЕ' Е МОЖНО, па шо к*р барам во ЦД-теки што ги викат некој, да купувам програми, ко едноставно имам интернет дома. :)
Ziks и ја иам интернет ама МТ-нет Шит така да ограничен довонљовад :pos: 4гига

муабетот ми беше за голема пакети како Adobe CS,или игри на ДВД.иначе и јас симињам од нет,колку можам со 4 гига :( Овие 4 гига да ги потрошам на една голем игра не иде нели?

[IH] напиша:
Ziks и ја иам интернет ама МТ-нет Шит така да ограничен довонљовад :pos: 4гига
lol, епа мојов интернет не е ограничен, така да можам "Цел Интернет" да го спуштам, сепак не download-ирам колку вас со 60kb/sec туку со 16kb/sec, ама сепак кога ќе го оставам подолго компјутерот уклучен ( што и цел ден ми е ) си спуштам што сакам, и колку сакам, а секогаш плаќам по 790 денари. :)

ZIKS напиша:
lol, епа мојов интернет не е ограничен, така да можам "Цел Интернет" да го спуштам, сепак не download-ирам колку вас со 60kb/sec туку со 16kb/sec, ама сепак кога ќе го оставам подолго компјутерот уклучен ( што и цел ден ми е ) си спуштам што сакам, и колку сакам, а секогаш плаќам по 790 денари. :)
Што интернет имаш зш и мене ми е пуштен цел ден компјутерот ама нема стаено ништо за симнување

Се двоумам дали да ја затворам темава. Ако знаете продавница за софтвер, кажете ја. Ако не знаете продавница за софтвер и мислите да пастирате линкови за пиратерија, баталете. Впрочем, тоа и е темата.

slasa од VM, против правилата на форумот е нудење на веб страни на кои има пиратерија. Ги прочита правилата на форумот? Прочитај ги па постирај го повторно пиратбеј да те видам.

slasa напиша:
piratebay e motor za baranje isto kako google nisto nema na nego piratsk,i programi

Точно, мотор за барање на пиратерија. Тоа е разликата помеѓу пиратбеј и гугл.
Може овде да прекинеме да се надмудруваме кога и јас и ти знаеме дека јас сум во право?

ПИРАТЕРИЈА НЕ (тука спаѓаат се кое води до пиратерија, директен линк за превземање, линк кој води до друг сајт за превземање...) - толку многу едноставно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom